Lite små funderingar om Taxi, förstatligande av sjukvården och främst Vasa i Finland som besökspunkt

Det har varit glädjande siffror för S i SCB,s stora undersökning. Det ser ut som om Liberalerna och KD har det svårt och det är väl inget att funderas över.

Sedan har regeringen beslutat om en utredning som ska se om sjukvården ska förstatligas. Att en högerregering ska förstatliga som kommunisterna låter overkligt. Att centralisera tror då inte jag på för inte blir det mer folk i vården för det. Man utbildar ju för lite redan idag och sätter inte av pengar till att utbilda folk till sjukvården. Jag tycker inte staten någonsin har skött sin verksamhet på något bra sätt. Se bara hur man sköter järnvägarna och vägarna det tycker jag är under all kritik. Försäkringskassan ett annat. Jag tycker överlag att kommuner sköter sin verksamhet bra och ser inte hur en sådan koloss som sjukvård för hela landet ska kunna styras bättre. Det är mer pengar som sjukvården behöver

I tisdags åkte vi i vårt travgäng till Finland tillsammans med våra fruar för att koppla av lite, njuta av båtturen med den nya båten och naturligt käka och dricka gott. Den som vill kunde även shoppa. Tisdag kl8 avreste vi från Holmsund men Taxinäringen i Umeå fungerar inte då det inte gick att boka en stor taxi för att vara i Holmsund Kl 7. Det är ett tecken på att taxi i Umeå inte fungerar. Frukost på båten var lysande det ska man ha beröm för och lunchen även i Vasa gick ner och middag åt vi på en resturang som hette 1h+K och det går nog inte att få så mycket bättre mat. Restaurangerna i Umeå måste nog skärpa sig om de ska konkurrera. Resan hem åt vi på båten i Ala Cart matsalen och även den var helt underbar. Tyvärr var det lika dåligt och kallt väder i Vasa så någon tid för att promenera runt fanns inte. Båten är också underbar att att åka med även om passagerarantalet inte var stort så var det gott om lastbilar även om godset till Finland har minskat kraftigt på grund av det Ryska kriget mot Ukraina så är det en värdefull länk. Nu gäller det bara att den styrelse som utsetts sköter sig perfekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.