Det går inte en dag utan notiser om fusk

Det går inte en dag utan notiser om fusk. Det gäller inte bara de som moderaterna tror att det fuskas inom bidragssystemet. Jag tycker det dyker upp över allt vilket gör frågan. Vem kan jag lite på ?. Det jag nu skriver om handlar inte om bankerna, skatterna, bidragen utan nu handlar det om förpackningsavgifterna. Man har ju kunnat ana detta tidigare i veckan när Naturvårdsverkets siffror om hur mycket plastförpackningar som finns var det en diff på den enorma tyngden av 150000 ton. Vad som aldrig nått mig är att de svarta plastförpackningarna för mat inte går att återvinna utan ska var brännbart avfall. Omni säger så här om detta med plastförpackningar

”PLASTFÖRORENINGARNA Många producenter av plastförpackningar betalar inte sin förpackningsavgift. En halv miljard kronor hade kunnat användas till att förbättra återvinningen av plast, rapporterar Ekot.

Att många förpackningsproducenter inte betalar sin förpackningsavgift kan också vara en orsak till att Naturvårdsverkets siffror över hur många plastförpackningar som finns på den svenska marknaden differerat med 150 000 ton. Slut citat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.