Idag är det precis två månader tills det är två val i Turkiet nämligen presidentval och Parlamentsval och Erdogan ser ut att få det svårt enligt undersökningen

Idag är det två månader kvar tills det är val i Turkiet. Det är två val det handlar om och dels är det ett presidentval och det är även ett val till Parlamentet. Jag antar att presidentvalet som är ett viktigare val då Erdogan fått och skaffat sig mer och mer makt och många har menat att han är en diktator. Nu här det kommit ut hur läget är och man har även gjort opinionsundersökningar i landet. Det ser ut att vara ett svårt läge för den nuvarande presidenten men tittar man tillbaka i tiden har han legat pyrt till tidigare. Nu ligger han 10% efter den person som utmanar honom som heter Kemal Kilicdaroglu och det är enligt Reuters som siffrorna kommer från.

När det gäller Erdogans parti AKP så är siffrorna dock lite bättre där är man i underläge med 6% i förhållande till oppositionen exklusive Kurdernas parti som får 10,3 % i opinionsundersökningen. Det är som sagt 2 månader kvar till valet som ska hållas den 14 maj. Det blir spännande att se vad väljarna kommer att rösta på.

Så här beskriver Omni hur Opinionen ser ut i Turkiet
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har motvind i opinionen inför valet den 14 maj. En ny mätning visar att oppositionskandidaten Kemal Kilicdaroglu har ett försprång på tio procentenheter, enligt Reuters
Erdogans AKP ligger också pyrt till inför parlamentsvalet. De sex oppositionspartierna leder med sex procentenheter. Dessutom har kurdiska HDP, som är emot Erdogan men utanför oppositionsblocket, ett stöd på 10,3 procent.
Analytikern Wolfgang Piccoli säger att det är för tidigt att räkna bort Erdogan.
– De senaste valen har visat att han är en fenomenal kampanjpolitiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.