Mycket otrevlig olycka på Umåkers Travbana när stor hund anföll en häst och skadade den

Vilken händelse som skedde för några dagar sedan på Umåkers Travbana. Enligt tidningarna var det en kamphund som gav sig på en tvåårig häst som var ute på träning med Wilma Gerklev och som flydde med hästen in i ett stall men hunden fortsatte anfalla hästen som föll omkull. In kom ägaren till hunden som blev skadad av hästen när den föll.

Hundägaren fick föras till sjukhus. Men hundar som är så ska inte visats inom grindarna till stallet. De ska också vara kopplade så att de inte kan slita sig från sin ägare. Hunden måste ha slitit sig på något sätt och det har inte heller framgått varför han var vid eller på banan. Den som äger hunden är självklart ansvarig för vad hunden ställt till med. Men att mista en häst om det nu blir så är ju som att mista en familjemedlem. Nu vet man inte om hösten kommer tillbaka och inte heller om den kan tävla någon gång. Hela denna händelse är inget som man någonsin önskar någon. Hästen har inte fått visa vad den går för. Den fick transporteras ned till Uppsala för behandling. Det finns ju en veterinärklinik på travbanan men de hade säkert ingen kompetens att ta hand om en skadad häst. Det är ju brister på veterinärer med stor kunskap i Norrland vilket inte är bra. Nu har vi inte fått några ytterligare uppgifter hur det går för hästen eller om den är så mycket skadad att den inte går att rädda livet på.Det här är mycket tragiskt för hästägaren som självklart haft en förhoppning om en bra tävlingshäst som hon tränade hästen för att bli.

Det har inte kommit fram hur hunden kom in på banan och slet sig loss. Någon skulle ha tagit något verktyg som fanns i stallet och med den avlivat hunden omedelbart. Tragiskt för sporten och hästägaren och det är väl för Umåker att besluta att hundar inte får finnas inom travbanan. Även en mindre hund kan ju skrämma en häst till vilt sken och orsaka skador på sig själv eller hästar och personal inne på travbanan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.