Det finns inga nya moderater det är samma gamla blåa höger

Reinfeldt vill ha skattesänkningar före välfärd. Det syns med all tydlighet att de nya moderaterna är de gamla då det är skattesänkningar som är det viktigaste målet och som går före välfärden. Det sa Reinfeldt under helgen då han vill gå vidare med fler jobbskatteavdrag. Detta före att säkra välfärden och laga revorna i den.

Det innebär att systemen med sjukförsäkring och arbetslöshetskassa kommer längre och längre bort från inkomstbortfallsprincipen. Det innebär också att fler och fler enskilda och fack kommer att tvingas teckna egna försäkringar för t.ex. att ha en beredskap för att klara boendet. De kommer aldrig att få låna och klarar inte sina amorteringar. Reinfeldt vill heller inte laga de fel som finns i sjukförsäkringen.
 
Den moderata politiken och Reinfeldts viljeinriktning innebär att han inte vill att kommunerna ska kunna ge en bra omsorg för äldre och andra som behöver det. Vi vet att det kommer kraftiga volymökningar på äldresidan som enligt Reinfeldt ska klaras av med mindre pengar för skattesänkningar går före. Skattesänkningar som ger mindre pengar till välfärd. Dessutom blir det färre som jobbar då försörjningskvoten minskar, dvs. andelen äldre blir fler medan de som jobbar blir färre.
 
Arbetsmarknadsutbildningarna som behövs för att klara de framtida utmaningarna får stå tillbaka, liksom satsningar på en bättre skola och förskola. Även sjukvården kommer att få stå tillbaka till förmån för skattesänkningar.
 
Att förbereda Sverige för framtiden genom att satsa på infrastruktur får också stå tillbaka för skattesänkningar. Den här listan kan självklart göras betydligt längre men Reinfeldts budskap i helgen är att skattesänkningar går före välfärd. Det knorras nu lite bland kollegorna i alliansen. Kd vill att äldreomsorgen ska säkras först och blåser till strid. Men vad spelar det för roll? Ingenting då deras andel av alliansen är tämligen blygsam då även centern och folkpartiet också vill ha skattesänkningar istället för välfärd.
 
Reinfeldt låter det gamla moderatbudskapet om skattesänkningar före välfärd ljuda över landet. Problemet är när skattesänkningarna har blivit för stora i länder efter länder och pengarna inte räcker till har land efter land gjort ytterligare nedskärningar i välfärden för de har inte fått låna pengar för att klara sina utgifter.
 
Det finns inga nya moderater det är samma gamla höger som vanligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.