Regeringen gör för lite för att få ner arbetslösheten, vi har åtgärder

Nya arbetslöshetssiffror
Igår kom nya siffror kring arbetslösheten i Sverige från SCB. Glädjande är att många svenska exportbranscher går bra. Men statistiken visar att arbetslösheten är hög, 9,5 procent.  
 
 
Sysselsättningsgraden är 1,6 procentenheter lägre än hösten 2006 – motsvarande cirka 100 000 färre jobb.
I ett europeiskt perspektiv har sysselsättningen i Sverige minskat mer än EU 27 sedan hösten 2006.
Regeringens politik har misslyckats. Sysselsättningen har minskat mer i Sverige än i resten av EU.
Det som är särskilt oroande är att långtidsarbetslösheten inte minskar. Att långtidsarbetslösheten biter sig fast påverkar oss alla. Det riskerar leda till höjda räntor och är en utmaning för finansieringen av välfärden
Vi ser redan hur välfärden har fått betala ett högt pris: 24 000 färre sysselsatta i den skattefinansierade välfärden första kvartalet 2010 jämfört med första kvartalet 2009 enligt Sveriges kommuner och landsting.
Nu krävs en aktiv socialdemokratisk jobbpolitik. Vi sätter jobben först. Så växer ekonomin och vi kan förbättra vården och skolan.
 
Vi vill satsa tolv miljarder kronor mer till välfärden än regeringen. Sänka arbetsgivaravgifterna för småföretagare. Utöka ROT-avdraget med en klimatbonus och stöd till flerfamiljshus. Bygga ut infrastrukturen i hela landet. Investera i en starkare utbildningslinje med 40 000 fler utbildningsplatser

En kommentar

  1. dave

    2002 gick Socialdemokraterna till val med att halvera ungdomsarbetslösheten men misslyckades kapitalt då den gick från ca 16% till över 22%. Hur ska vi väljare kunna lita på att ni lyckas få ner arbetslösheten när den steg konstant under den senaste högkonjunkturen? Nuvarande regering har gått igenom en finanskris som bidragit till att arbetslösheten skjutit i höjden. Vad gjorde ni för fel 2002-2006 eller tycker du att ni skötte ert jobb mellan dessa år?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.