Centern och kärnkraften – hur blir det?

Frågan om hur man har det inom centern när det gäller kärnkraften och vilken väg man kommer att välja är åter aktuell. Det är kanske känt att jag personligen inte är emot kärnkraft, en uppfattning som jag har haft hela tiden, men centern däremot är det parti som tillsammans med miljö- och vänsterpartiet genom åren varit kraftigast emot. Socialdemokraterna stod för och jag gör det fortfarande den inriktning som byggde på linje två där kärnkraften inte skulle avvecklas om välfärden hotades och innan tillgången på energi var säkrad.

För några veckor sedan kunde vi dock notera hur flera centerpartister gick emot sin egen partiorganisation när det gäller uranbrytningen. Centern gick då ifrån sin tidigare syn om det kommunala vetot. Vi får väl därför se hur det blir när kärnkraftsfrågan kommer upp i riksdagen framöver. Flera centerpartister har sagt sig inte vilja ställa upp på den nya linje ett (eller vad den nu ska kallas) och rösta emot. Vi får väl se när frågan kommer upp men jag förstår de som undrar vart centern har tagit vägen och hur det står till med partidemokratin. Utåt sett har man svängt helt i energipolitiken.
 
UIK åkte på en förlust igår
Enligt tidningarna, spelare och ledare var det ett felaktigt domslut som gjorde att de förlorade. Caroline Jönsson blev tacklad och kastade ifrån sig bollen rakt på en motspelares knä. Förbundet kanske därför borde ta sig en funderare på kvalitén på domarsidan för det har hänt tidigare att det har varit dåliga domare. Möjligen har kvalitén på spelarna vuxit snabbare än inom domarkåren och tills kvaliteten höjts även där får man väl använda manliga domare. Ur jämställdhetssynpunkt borde det inte spela någon roll om det är herr eller damdomare som dömer i såväl dam- som herrserierna om man arbetar för att det ska vara ungefär lika stor tillgång på båda.

En kommentar

  1. Rickard

    Ni högersossar som velar på med upphandlingar och inför liberala högeridéer för stadens lokalbusstrafik ska väl inte uttala sig om Centerns politik? Sopa rent kring egen dörr först!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.