Vad sysslar VK egentligen med

Vad sysslar VK egentligen med ? Alla förtroendevalda har fått ett brev med följande lydelse. Vi håller på att titta på hur politiker ser på invandring och migration. Kan ni svara på följande sju frågor.

Jag ser inte att en enda fråga har något med invandring att göra. De tre första frågorna handlar om flyktingar. För alla som kan något om detta vet att det är en stor skillnad på flytningar och invandrare även om man vet att det finns en handel med arbetstillstånd och att det är lättare att komma in den vägen.

Det var som sagt 4 frågor till och de handlar om EU medborgare egentligen tiggare och för dessa finns det redan idag mycket klara regler. Frågorna rör husvagnsplatser, en om hur det är med föreningsbidragen, förbud mot tiggeri och skolgång. Om ni som inte vet hur det ligger till om EU migranter ska de ha jobb så de kan försörja sig själva och ha ansvaret för sin egen välfärd. Jag har beskrivit de regler som häller i flera bloggar bland annat den 9,e juli

Så här är en del av detta och en gång för alla hoppas jag verkligen att VK lär sig vilka lagar och regler som gäller för alla inom EU

Som EU-medborgare är det tillåtet att söka arbete i andra EU-länder. EU-medborgare har rätt att vistas i Sverige i tre månader under förutsättning att de inte är en belastning för biståndssystemet. Var och en har ansvar för att planera sitt boende, arbetssituation eller hemresa. Fortsatt uppehållsrätt utan uppehållstillstånd efter tre månader har den EU-medborgare som har arbete, är egen företa­gare, är studerande eller aktivt söker jobb. Den som inte uppfyller kraven för uppehållsrätt och inte heller har uppehållstillstånd, har inte rätt att vistas i Sverige och ska därför lämna landet. Den fria rörligheten inom EU har dock gjort det svårt att heltäckande kontrollera när personer kommer in i landet.

Om du som läser detta skriv till mig så ska jag förklara. Vk får utbilda sitt folk bäst man vill men så fort man far ut med felaktigheter så tar jag upp det i min blogg.

Som ni ser har inte VK en enda fråga som handlar om invandring som regleras på ett särskilt sätt när man ska ha arbetstillstånd. EU migranterna är varken flyktingar eller invandrare utan EU medborgare och för dessa finns det särskilda regler. Allan Fjällström är den som skickat ut frågorna till 61 personer och jag brukar inte ta upp frågor som jag får från journalister, men den här gången tycker jag passerat alla anständiga gränser.

En kommentar

  1. Jens Nilsson

    helt rätt Holmlund. Det är en stor fara när media inte skiljer på äpplen och päron. Utbildade journalister får inte uppträda som nättroll.
    Flyktingpolitik är en sak där vi följer FN:s uppmaning att göra en insats när 60 miljoner människor är på flykt varav hälften är barn. Det innebär problem som självklart ska diskuteras hur vi löser. Men det innebär möjligheter för ett Norrland som behöver mer folk.
    EU-migranter är något helt annat och ska följa reglerna för den fria rörligheten. Det ska också debatteras och slutar alltid med att vi måste bekämpa fattigdom och diskriminering i hela Europa.
    Att kalla allt för invandringspolitik är inte bara fel – det är också att gå mörka krafters ärende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.