Donald Trump velar hit och dit

Donald Trump velar hit och dit. Han anklagas helt rätt för att ständigt byta fot i politiska frågor. Bara under mars har han haft vitt skilda åsikter bland annat när det gäller tortyr, abort och gästarbetare. Senast i raden var hans uppmärksammade uttalanden om att kvinnor som genomgår abort måste straffas, något han senare backade ifrån.

Efter alla piruetter är det svårt att veta vad Han står för. SVT:s USA-korrespondent Erika Bjerström beskriver i en analys Trump som en marknadsliberal politiker, men som samtidigt ser globaliseringen som ett stort hot mot USA. Hans förslag bär starka drag av protektionism för att bygga murar mot omvärlden, inte bara en fysisk mur mot Mexiko men också handelshinder för att skydda inhemsk industri. 

Det tycker jag var en klockren analys.
Handelshinder kan väl inte med någon som helst seriositet gynna USA. Ett land som har enorma underskott i statsbudgeten. De kommer på sikt inte att klara sig utan att höja skatter men även satsa mera på välfärden. Tala om ett land som dras i sär mer och mer men hur länge ska de rika se hur mer än hälften av amerikanerna leva på svältgränsen och i stort sett utan sjukvård. Det är troligt att det gör att de har så hög brottslighet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.