Ryssland dopingens hemland

Ryssland dopingens hemland. Det tror jag är rätt namn på rysk idrott. Ryska friidrott har varit avstängda i över ett år och då har man dragit alla över samma kam i Internationella friidrottsförbundet. Att stänga alla kan man ifrågasätta för de straffar även de som är rena och sådan finns självklart. Nu har internationella förbundet fått en lista på 200 personer som kan ge framtida avstängningar. Internationella förbundet säger nu att man accepterar att de som vill starta i VM kan göra en enskild ansökan och då prövas det mot en lista som ingen ännu sett. Det måste väl vara rätt väg att stänga av de som de vet har varit dopad.

Inom skidskytte har världen bäste Fourcade agerat för att man ska bojkotta tävlingar där Ryssarna deltar men han har inte fått med sig fler åkare i detta och därför lagt ner bojkottplanerna. Även en sådan aktion sätter dit de som varit rena vilket är fel.

Doping är fusk och inget annat. Sponsorer som idrotten lever av borde också ställa högre krav på de förbund och idrottare de satsar pengar på. De borde kunna kräva bevis av idrottarna att de är rena och att kontrollerna ska göras på ett sätt där det inte går att fuska på det sätt som ryssarna gjort de senaste åren.

Jag har själv och genom min förening drivit dopingfrågan inom Svenska Bangolfförbundet. Vårt problem var att drack öl och även lite starksprit på tävlingarna för att inte vara nervösa vilket egentligen bara var en fantasi för spelaren. Vi fick då inte kalla det doping då det inte fanns på listan över preparat men vi tog ett beslut inom förbundet och lade in ett alkoholförbud i våra tävlingsbestämmelser. Tyvärr var det några personer som åkte fast på ställen där jag var kontrollant men vi upplevde att alkoholen försvann när det var tävlingar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.