Blodflöde

Vad gjorde man när man inte hade nätet att kolla tips på? Drabbades av ett ordentligt näsblod i morse som bara inte ville sluta. Den sedvanliga metoden med en papperstuss i näsan var bara att glömma då den rödfärgadespå nolltid. En papperstuss mot näsan och tillbakalutat huvud är inte heller att föredra då det istället rinner ner i halsen. Efter 20 minuter av ohejdat blödande börjar man också bli lite orolig. Ska det aldrig ge sig? 

Men det värsta var att barnen skulle iväg på dagis och förskoleklass. Och jag var ensam hemma. I takt med att blodet droppade gick minuterna. Och jag var oförmögen att hjälpa dom bli färdiga.

Men tacka vet jag Google. Med ena handen pressandes en papperstuss mot näsan och den andra knappandes in näsblod så var allt löst.

"För att stoppa näsblod ska du sätta dig ned, andas genom munnen och klämma ihop näsans främre mjuka delar med tumme och pekfinger."

Fem minuter senare hade det slutat. Tänder kunde borstas, blod tvättas bort och allt var frid och fröjd. Tacka vet jag Internet.

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.