Omvälvande insikter

Var på en helt fantastisk coachträff igår. Gamla elever från Shiftutbildningarna som träffades för första gången, pratade och hade trevligt. En före detta hög chef i en kommun, egna företagare, en socionom, en förskollärare. Med flera.

En yrkesmässigt totalt blandad mix av människor som alla beskrev samma sak. Hur omvälvande utbildningen varit. För det första vilket fantastiskt verktyg coachning är för att få människor att nå sina mål och växa.

Men lika mycket hur man själv vuxit som människa.

Coachning är en mycket konkret samtalsmetod som är otroligt kraftfull och handlingsinriktad. Men det finns något mer i det som inte låter sig beskrivas. Känslan från i går var lycka och frid, massor med frigjord energi och en mycket större tilltro till de egna visionerna.
 
Kanske låter hur flummigt som helst. Men gårdagskvällen var på intet sätt flummig.
 
Jag tror att en stor orsak till varför coachning är så effektivt är just tilltro. När någon verkligen tror till 100 procent på en människas kapacitet så kommer den människan att börja tro på det själv.
En av mina coachlärare sa en gång så här, fritt citerat:
        En coach tror inte på klientens förmåga. En coach vet.
 
Det finns så otroligt mycket i alla människor att plocka fram. Mycket mer än vi vågar drömma om.
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.