Förjupad kunskap

Var på en spännande utbildningsdag med Henrik Klingberg, lärare på journalistlinjen på Strömbäcks folkhögskola i går. Henrik har dessutom varit pressofficer i Afganistan så dagen delades mellan att Henrik fick berätta och svara på frågor om (många frågor!) Afaganistan och utbildning i intervjuteknik.

Han var nervös innan men det hade han inte behövt vara. Informationen kring Afganistan var otroligt intressant och intervjutekniken gav flera bra insikter. Inlärning fungerar i flera steg har jag upptäckt.

Man läser eller hör

förstår

och när man sedan gör så förstår man/fördjupar kunskapen på ett helt annat plan.

Det Henrik lärde ut i går hade vi redan lärt oss på Strömbäck. Men när man varit ute ocg gjort och sedan fick samma kunskap till sig igen så var förståelsen en helt annan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.