Brydd

Ibland blir man duktigt konfunderad. Att dåliga nyheter säljer är ingen nyhet. Kolla bara in en dagstidning och räkna efter hur många positiva nyheter du hittar.

Men att antalet träff på en blogg också blir mer om budskapet är negativt har jag aldrig tänkt på. Läste om en annan blogg som tydligt fått betydligt fler träff när anslaget var raljerande.
 
Vad är det med människor? Är det nån som tror att det som driver mänskligheten framåt är att vi klagar på varandra, företagen, lyfter fram all världens olyckor och försöker hitta fel på allt oavsett om, det finns fel där eller inte?
 
Om det inte fanns människor som hårdnackat försöker se lösningar och positiva saker där det kanske till och med ser nattsvart ut skulle vi varit kvar på hårapsstadiet.
Alternativt inte varit i nåt stadie överhuvudtaget.
 
Och som en jämarns paradox så borde jag väl då inte ha skrivit den här bloggen överhuvudtaget. För jag är bara sur för att om jag skulle öst galla och spytt helvetets alla eldar i bloggen så skulle jag haft fan så mycket mer besök. (Nu svor jag också.)
 
Men skit samma. Jag tänker fortsätta på den inslagna vägen.
 

4 kommentarer

 1. Maria Klein

  Det där du skriver om minns jag så väl när jag bloggade för första gången om föräldraskap. När jag skrev om positiva erfarenheter och försökte inspirera så hade jag inte så många läsare men när jag blev mer kritisk och beklagade mig då fick jag fler läsare. Jag minns att jag slutade blogga vid det tillfället när jag upptäckte detta. Numera bryr jag mig mindre. Om några kan ha nytta av att läsa mina inlägg är jag mer nöjd än om flera tusen vill läsa om hur förfärligt jag har det eller så vidare.

 2. Lars-Göran Halvdansson

  Svar till Lisbet Olofsson (2011-10-31 08:37)
  Ja, och att klaga på nån annan, hur den ser ut eller beter sig, höjer känslan för det egna värdet för en stund. Men är destruktivt i längden. Och jag är ”bara” människa så jag åker dit på det allt som oftast.

 3. Lars-Göran Halvdansson

  Svar till Maria Klein (2011-10-31 08:58)
  Tack Maria, det där behövde jag bli påmind om. Jag bloggar ju framförallt för att skapa en positiv förändring och kan jag inspirera nån aldrig så lite så har jag ju nått fram. Men ibland känns det så lite värt när man inte når fler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.