Damm och diamanter

 

Mitt i när det mesta känna bara bläääh och Jante har övertaget helt och hållet och belåtet hånflinar fram ett ”Vem tror du att du är??? Din genupssättning skiljer sig fullständigt från alla andra som lyckats i livet”, mitt i allt det landar plötsligt ett guldkorn som vänder hela perspektivet.
 
Eller var det en diamant.
 
I fantastiska bloggen Damm och diamanter tar i alla fall bloggerskan upp just skönheten i både vardag och fest och beskriver hur hon hittar små skatter bland tvätthögarna i tvättstugan.
 
Hur hon trivs i motsatserna och känner sig hemma överallt. Sminkad eller i mjukisbyxor.
 
”Att njuta fullt ut, oavsett.
Att fundera över storheten i det lilla.

Det är jag. Yta och djup. Det är så jag vill ha min tillvaro.
Att ta skit och göra det till guld.”

 
 
Och med ens landar allt i den sköna sårbarhet som min coach pratade om i går som faktiskt är en positiv egenskap och som hon så klokt påminde om att jag kanske kan se snart igen.
 
Jag som varit stressad, nedstämd, uppgiven, tyckt att jag inte åstadkommit ett skit och känt mig som en vandrande bluff landar mjukt och varmt – i det som är jag.
 
Plötsligt kan även jag se storheten i det lilla, känna att det är helt okej och faktiskt väldigt väldigt skönt att vara sårbar. Och jag fylls återigen av kärlek till livet, till min familj, alla mina vänner – och till mig själv.
 
Och skit har blivit till guld. Tack vare en fantastisk blogg.
 
 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.