Inga repriser på livet

Svooschh

Vad var det?
 
Ditt liv
 
Faan
 
Vaddå?
 
Jag som trodde att livet började när dan var slut, eller när skolan var slut, eller när jag fyllde 20, eller när jag fick barn, eller när jag skulle åka utomlands eller när jag fick pension.
 
*

Har stiftat bekantskap med en dvärg i boken jag skriver på. Och det som är så otroligt fascinerande med att skriva är att det lockar fram saker ur det undermedvetna som man inte hade en aning att det fanns där. Så idag sa han plötsligt så här, dvärgen:

”Livet går inte i repris. Inte den här dagen heller.”
Och det träffade mig rätt i magen. Att livet inte går i repris är en väl nött fras. Men att den här dagen inte gör det heller. Eller den här minuten. Det hade aldrig slagit mig så.
Så hur tar du tillvara på den här dagen. Kramar du hustrun och dina barn en extra gång eller ska det få vänta till i morgon?
Bokar du resan som du alltid velat åka på men där tillfället aldrig varit det rätta?
Tackar du kassörskan som alltid är så trevligt eller tänker du att äsch, hon sitter där i morgon också.
”Livet går inte i repris. Inte den här dagen heller.”
Kanske kommer tillfället aldrig igen. 
 
 

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Anna-Lena

    Mycket tänkvärda ord från dej, som vanligt! Visst tänker man den tanken ibland, men inte här just nu, vid mitt skrivbord belamrat med inlämnade uppgifter och en dator sprängfylld at jobb som ska göras och en kaffemugg vid tangentbordet… då tänker man inte Livet går inte i repris, inte den här sekunden heller — om man inte blir påmind om det. Så TACK! Vilken tur att jag läste din blogg på lunchen, istället för att ta kort lunch för att hinna jobba längre (som vanligt).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.