Hemska saker som inte händer

 

Varför gör man så här? Oroar sig så fullständigt och totalt i onödan. Läste av vattenmätaren för en vecka sen och upptäckte att vi hade nästan dubbelt så mycket i förbrukning som normalt på ett år. Och så satte tankarna i gång. Vad kostar det här? Har vi en vattenläcka? Är det fel på mätaren? Ska vi måsta tjafsa med kommunen nu?
Så jag måste ju ringa dit och höra vad det kan bero på och se om jag kan få skriva ner det här på nåt sätt.
Och det här har jag gått och dragit på i en vecka. Tills jag ringde i morse. Och en vänlig trevlig kvinna upplyste mig om att det var två år sen mätare avlästes sist.
EN HEL VECKA HAR JAG OROAT MIG! I ONÖDAN! SOM VANLIGT!
Jag är frestad att kalla mig själv för mindre trevliga saker just nu. Men jag tar ett djupt andetag istället. Och tänker att vad bra att det var helt okej! Tack för det! Och vad bra att jag fick en chans till (undrar hur många man får egentligen?) att lära mig att leva istället för att oroa mig.
Men vi slutar så här:
Jag ringde. Tjoho! Bra!
Och det var inget problem utan tvärtom en LÄGRE förbrukning. Tack! Härligt! Det problemet ur världen.
Ha en fortsatt bra dag alla. Och LEV. Livet går inte i repris. Inte den här dagen heller.
 
 

2 kommentarer

  1. Åsa K

    Jamen, hur ofta gör man inte precis så: Föreställer sig värsta tänkbara, och oroar sig magnum, bara för att man inte kollar på en gång hur det verkligen ligger till. Har hört att man ska svälja den fulaste grodan först…(tror till och med att det var du som sa det;-) Ibland blir grodorna illfula, och man låter dom växa till astronomisk storlek. Och så visar det sig vara en liten skitgroda, bara.
    Ha de bra
    Åsa K

  2. Broder

    Jojo, du får nog så småningom se vad det innebär när juniorerna vuxit på sig och gör sina försök att med ducshen tömma vattentornet.
    T

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.