Handfast och glädjefylld inspiration

 

Hade förmånen att få besöka en mycket intressant föreläsning med Kay Pollak på Sagateatern i Umeå i går. Bara Kay i sig är spännande att se och lyssna på då han 73 år gammal fortfarande sprudlar av entusiasm och energi! Jag har läst båda hans böcker Att välja glädje och Att växa genom möten, haft massor med nytta av dem, praktiserat kunskaperna själv och även citerat och plockat mycket klokheter till min egen bok. Så budskapet i sig var välbekant även om det kom mycket nya och spännande vinklingar och exempel. Men det som kanske fastnade mest var att Kay Pollak, 73 år gammal och något av en guru (åtminstone för mig) fortfarande regelbundet läser sina egna böcker för han behöver påminna sig och träna på kunskaperna som står där.
Så otroligt befriande!
När man ramlar dit på samma saker om och om igen och tycker att men för helvete har du inte lärt dig nånting!?
Det är så alldeles in i bomben högst mänskligt att göra det för till och med Kay Pollak måste ständigt lära om, nytt och igen! Och när hans 16-åriga dotter hindrade honom från att kliva ut ur bilen när han skulle hämta henne på skolan för att han är en så gammal pappa fick han minsann andas i fem minuter innan han kunde säga de sju gyllene orden:
        Det ligger nånting i vad du säger.
Jag rekommenderar verkligen Kay Pollaks båda böcker. De har hjälpt mig fantastiskt mycket i min resa och de är skrivna på ett väldigt lättillgängligt och varsamt sätt. Får ni chans att gå på en föreläsning med honom också så gör det. Det var tre timmar jag definitivt inte vill vara utan.   

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.