Varför plåga sig längs vägarna?

 

Svaret finns i den otroligt fascinerande boken Born to run, Jakten på löpningens själ där författaren lyckas övertyga även mig att vi faktiskt är födda till att springa. Och han svarar även på frågan om vi nu är födda löpare varför finns det ett sånt motstånd mot att springa? Jo för att hjärnan utvecklats genom åren bland annat till att vara den del av kroppen som styr oss till att hushålla med våra resurser. Och nu har den delen vuxit sig för stark hos många.
Men en otroligt fascinerande och spännande bok som tar en med till ultralöpare på jordens mest otillgängliga platser, förklarar varför skadorna ökar ju bättre skor vi har och faktiskt får en sugen att börja springa än en gång.
Men den rekommenderas verkligen även för den som inte tänkt springa ett steg.
 
Ninna ninna ninna…
 
Dagens boktips:
 
Born to run, Jakten på löpningens själ
Christopher McDougal
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.