Livsförändrande budskap

 

Ibland upplever man en känsla av att ”Här sitter jag och därute springer en massa människor omkring och har inte en aning om vad de missar”.
Jag hade förmånen att vara på Sagateatern i Umeå i går kväll och lyssna på Mia Törnbloms föredrag om mental träning. Och jag ska villigt erkänna att Mia Törnblom är en av mina absoluta favoritföreläsare. Jag älskar hennes energi, karisma, humor och sättet som hon genom ibland dråpliga exempel ur vardagslivet lär ut så mycket kraftfull kunskap.
Jag hade hoppats att få lära mig något nytt, men det fick jag egentligen inte. Däremot fick jag precis det jag ville och det var kraftfulla verktyg för att träna självkänslan. Jag hade hört om dem förut men liksom glömt bort hur kraftfulla och faktiskt ganska enkla de är att använda sig av. Istället hade jag grottat ner mig i böcker och skivor för att hitta fler verktyg som jag kunde lära mig.
Men Mia Törnblom påminde mig igår om det jag egentligen redan visste om att bekräfta sig själv när man gjort något bra och att påminna sig själv regelbundet om att man faktiskt är värdefull och bra som man är.
Jag önskar att alla kunde få lyssna på Mia Törnblom någon gång och kanske få med sig i alla fall en liten tanke om hur bra man faktiskt är.
I kön för att hämta jackan efteråt hamnade jag bakom en kille med texten RAW på ryggen. Jag vet inte alls vad texten stod för på just den tröjan men det finns nåt som heter RAW comedy club i Stockholm som brukar tevesända föreställningar med eliten inom stand up comedy.
Jag skrattade mycket mycket mer i går kväll än jag någonsin gjort åt de programmen. Bara det gjorde det värt pengarna. Men framförallt kan det budskap som Mia Törnblom levererar med sån kärlek vara livsförändrande.
Hela Umeå borde varit där. Det var dem inte. Men jag är otroligt glad att jag var det.
 
 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.