Fången

 

Många gånger har jag fnyst åt fjantiga recensenter som använt klyschan ”om du bara ska läsa en bok i år”, läs den här. Och jag har tänkt att men snälla nån, läs mer än en bok per år själv. Ofta har jag läst ett helt gäng böcker som är tio gånger bättre än den just recenserade. Eller den skribent som tyckte att Stieg Larsson kunde slänga sig i väggen. Herregud, har han överhuvudtaget läst Stieg Larsson.
Men nu har jag själv läst en bok som jag måste säga är den absolut bästa jävla bok jag någonsin läst.
Den är inte alls det jag brukar rekommendera. Jag brukar föreslå litteratur som utvecklar, får en att må bra och ger insikter. Men jag kan inte låta bli att lyfta fram den här boken. Eldvittnet av Lars Kepler är en sträckläsarbok av Guds nåde. Den är riktigt otäck, fruktansvärt spännande och har ett driv genom hela boken som är helt otroligt. Hela tiden med den starka, lugna, egensinniga kriminalpolisen Joona Linna i huvudrollen.
 
Läs den. Om du vågar.
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.