Söderkille? Icke sa Nicke

 

Tillbringat helgen i Södertälje och fått vara i sommaren en stund. Häggen blommar, syrenerna blommar, pioner och magnolior blommar. Och så kommer man hem till musöron och ishavsvindar. (Fast dom i södern hade inte så himlarns varmt idag heller.)
Lite kul med Södertälje däremot då min mamma är därifrån. Blev rätt mycket tid där då mormor och morfar levde.
Mindre kul är det när Sofia (född i Upplands Väsby) påminner mig om mitt ursprung. Jag har ju bott i Robertsfors i hela mitt liv och brukar hävda att JAG minsann är en RIKTIG norrlänning. Till skillnad från henne då som jag brukar kalla Stockholmare.
Sofias pappa är från Luleå.
Sofias mamma är från Norsjö.
Och min mamma är ju som sagt från Södertälje.
Vilket jag minsann brukar få höra när jag hävdar det genuint norrländska i mig.
Hm.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.