För korta långstövlar

 

Vadarstövlar är bra. Man kan komma sig en bit ut i vattnet och nå fiskeplatser man annars aldrig kommer åt.
Men de rymmer väldigt mycket vatten.
Stannade till vid Långsjön i Åkullsjön i går efter att ha varit på en utbildning i Lycksele. Skrev om fiskepremiären i lördags och blev sugen. Och det ligger ju efter vägen…
Vädret var magiskt. Spegelblankt, varmt och solnedgång. Jag vadade ut vid en vasskant i sjön för att nå några vakande fiskar. Egentligen hade jag inte tänkt vada ut då botten är otroligt mjuk och man snabbt sjunker flera decimeter i leran. Men här var det vass som gjorde att det blev lite stadigare.
Jag hade inte vatten mer än till knäna och stod rät bra. Men fisken vägrade ta det jag bjöd. När jag skulle gå tillbaka lyfte jag försiktigt ena foten för att se att den inte skulle sugit fast så mycket.
Lugnt.
Likadant med den andra.
Men när jag vände mig om och tog ett steg till verkade foten ha missat vassrötterna. Plötsligt försvann den två decimeter till ner i leran, jag förlorade balansen, lutade mig framåt, och kände att det här vart inget bra. Vattnet rann in innanför kanten på båda stövlarna.
Resten av kvällen förföljdes jag av ett klafsande ljud. Och jag blev påmind om varför jag normalt sett alltid använder vadarbyxor istället för vadarstövlar. Då går man aldrig så djupt så det riskerar komma över kanten.

På tork

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.