Snälla grannar

 

Har haft en härlig helg på sommarstugan på Kungsön i Sikeå. Släkten, solen, hustrun, barnen och en massa trevligt lugn.
Kom hem i går till dotterns fotbollsmatch, lite jobb och en vedhög som jag gett mig den på att få in tidigt i år. När jag höll på att köra den knastertorra veden i skottkärran hör jag hur grannens traktorklippare plötsligt låter som den är på våran tomt. Och det var den. Snälla Stefan tyckte han skulle samla upp de bruna strängar av gammalt gräs som låg kvar då gräset vuxit snabbare än jag hunnit med att klippa.
        Blir du ledsen? sa han och påpekade att det var mycket lindrigare för honom att köra några varv med traktorn än för mig att räfsa.
Ha ha. Inte det minsta. Väldigt mycket tvärtom.
Jag fick en jättefin gräsmatta. Och nästan in all ved. Och som avrundning på vedpasset blev det en joggingrunda på fem kilometer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.