Verklighet vs dikt

 

Verkligheten överträffar tyvärr ofta dikten. Och jag märker att jag börjar få allt svårare att se på våldsamma serier eller filmer på teve. Tidigare har jag kunnat tänka att det är ju bara film. Men fler och fler historier från människor som berättar och från böcker om verkliga händelser har gjort att filmerna blir mer och mer obehagliga. ”Batman-massakern” blev liksom droppen. ”Det är bara film” håller inte längre som argument. Hela tiden finns nu tanken på att verklighen ofta är långt värre än filmen. Jag har fler mycket värre exempel i huvudet än massakern på bion i USA. Men jag vill inte sätta dem på pränt.
Idag blir det Ålandsbåt i sol, värme och svaga vindar. Vår verklighet här är alldeles förträfflig precis som den är.
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.