Jävla skit

 

Umeå kommun torde ha rekordet i antal rondeller i en stad. Om det säger jag inget. Rondeller är en trafiklösning som får trafiken att flyta smidigt.
Ett mindre smickrande rekord (helt ovetenskapligt framtaget) är att Umeå torde ligga farligt nära plats ett när det gäller parkeringsvakter i stan. Maken till ogästvänlig stad får man leta efter. Medan andra städer söker lösningar som P-skivor där man kan parkera gratis under en viss period verkar Umeå satsa på att höja parkeringsavgifterna istället.
 
Ja, jag åkte dit idag och JA, jag blev skitförbannad. Tre minuter över tiden var bilen kontrollerad och tio minuter över tiden var bilen lappad med böter. Två minuter senare kom jag…
 
Det är klart att man ska betala p-avgift. Men jag har helt ärligt faktiskt inte någon annan stans sett en täthet på p-vakter som i Umeå. Och jag tycker lika ärligt att det är fruktansvärt ogästvänligt mot dem som besöker stan. Varför inte införa systemet med p-skiva och faktiskt förenkla för dom som vill parkera?
 
Umeå som stad skulle uppfattas som betydligt gästvänligare då.  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.