Braveheart

 

Har upptäckt att det handlar mycket om mod i mitt liv. I stort sett vad jag än ska göra som ska ta mig en bit framåt så krävs det mod.
Och jag blir förvånad när jag trycker på synonymer i Word och ser att ett av förslagen är ”orädd”. Men modig och orädd är två vitt skilda saker. Vi kanske bara inte förstår hur mycket som faktiskt krävs ibland av människor som vi uppfattar som orädda. De kanske är modigare än vi någonsin anar.
När jag för första gången kom i kontakt med coaching hos fantastiska Anna Åberg ville jag bli kvitt rädslan. Sluta vara rädd helt enkelt. Men till slut insåg jag att det fungerar inte så. Ju mer jag kämpar emot desto större blir rädslan. Det är som att försöka blåsa iväg en ballong som sitter fastklistrad på läpparna. Den blir bara större.
Samma Anna Åberg föreslog helt nyligen som ett tips när det gäller att förverkliga sina drömmar att det gäller att träna modmuskeln. Och det fungerar. Ju mer vi gör det vi är rädda för desto lättare går det. Och desto modigare blir vi.
”Det är svårt att vara modig när du bara är ett mycket litet djur", sa en gång Nalle Puhs vän Nasse.
Ibland är det svårt för ibland känner man sig som ett mycket litet djur. Men det är oftast otroligt mycket värt det att våga vara modig.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.