Magdalena Andersson, landshövding

Företagsstöd till Vilhelmina och Lycksele

 

De regionala företagsstöden som Länsstyrelsen hanterar är en viktig del av det regionala och nationella tillväxtarbetet. Syftet med dem är stimulera näringslivet i länet genom att främja investeringar, ökad sysselsättning och tillväxt.

Det går bra för InfoQB i Vilhelmina, som sysslar med dataservertjänster (det där som handlar om att förvara data i ”moln”). De kommer att investera c:a 3 miljoner i ny utrustning, och  idag har Länsstyrelsen beviljat stöd på c:a 1 mkr till detta.Ett annat företag som fått stöd den här veckan är Vallners Mekaniska i Lycksele, som beviljats stöd på drygt 400 000 tkr i ett så kallat Regionalt bidrag till företagsutveckling. Ett tredje företag som får stöd är Lanthandeln i Ormsjö, som får ett servicebidrag. Det ges från ett särskilt stöd som heter Kommersiell service, som har till syfte att ge särskilt stöd till landsbygden.

För egen del gläds jag åt att det finns både traditionella verkstadsföretag tillsammans med den senare tidens serverhalls-företag som utvecklas i vårt län! Och att lanthandlarna behöver värnas, är det väl ingen som tvekar om?!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.