Magdalena Andersson, landshövding

När teknik och miljö går hand i hand

Det är två områden som är särskilt viktiga och som dessutom kan gå hand i hand; företagande och miljö. Företagande är viktigt för hela Västerbotten – för utan livskraftiga företag blir det inga jobb, och utan jobb blir den ingen lön och inte heller några skatteintäkter, det som slutligen betalar den välfärd vi alla vill ha: bra skolor, vägar och synliga poliser. Ja, ni vet vad jag menar.
Så självklart är det viktigt med företag, inte minst i vårt län.

Det andra området, miljön, är något som alltfler inser att vi måste arbeta med. Värna och vårda. Och kanske ändra något i vår livsstil för att hjälpa till. Om vi ska kunna nå klimatmålen och bromsa uppvärmningen behöver det göras många förändringar.

När företagande och ny teknik inriktas på miljöfrågor blir det ett riktigt win-win-läge. Och i Västerbotten finns så många företag som ligger i framkant där.
Jag väljer nu att besöka den sortens företag runt om i länet, både för att lära känna människan bakom, höra drivkraften och viljan, men också för att kunna berätta vidare om det som sker här i länet.

Igår gjorde jag en sådan resa och besökte några företag, bl. a Envibat i Skellefteå, ett miljöföretag som arbetar med olika processlösningar för rening av gaser och vatten och värmeåtervinning, de blev Årets företag i Skellefteå förra året.

Det är stimulerande och roligt att möta personer som Harry Johansson på Envibat, han är en av flera företagare i Västerbotten som håller på att förbättra, förändra och förnya tekniken. Precis det vi behöver, både för att få fler företag som växer och för att få fram produkter och tjänster som vi alla har nytta av, inte minst för den miljö vi värnar!

 

Envibat_Harry Johansson_MA

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.