Magdalena Andersson, landshövding

Glasögon Ensamheten eller Tavelsjö

EoEDe är några och trettio. Erik och Emilia Lindmark träffades när de studerade på Umeå Universitet och jobbade tillsammans med ett projekt om socialt entreprenörskap.

Nu driver de sitt eget företag E&E Glasses och säljer glasögonbågar inspirerade av norra Sverige.

Så här beskriver de själva sin affärsidé:

”Glasögonbågarna är namngivna efter orter och platser i Norrland … En kollektion ekologiska bågar har sina namn efter de växter vi har i Norrland och färgerna heter sådant som bark, lingon, lodjur och is, en annan kollektion är inspirerad av vikingar …”

Jag träffade Emilia förra året när Prins Daniel Fellowship var i Västerbotten. Hon är en av de unga företagare som valts in där. Och häromveckan träffade jag partern Erik, när jag besökte företaget i Umeå. Då fick jag höra berättelsen om hur de två startade sitt företag och vilka framtidsplaner de har.

Efteråt gick jag vidare till Länsstyrelsen, helt fulltankad med energi. För jag hade fått en beskrivning av ett par som verkligen vet vad de vill, som, har en färdväg klart utstakad och som dessutom har som mål att den ska innefatta Västerbotten.

Roligt också att de vill dela med sig av sina erfarenheter av att starta och driva företag – här är en länk  från Ung Företagsamhet om hållbart företagande, där Emilia intervjuas ett par minuter in i filmen.

Målet för Erik och Emilia är att växa här i norr och att fortsätta att ha hållbarhet som fokus. Och om man som dem, marknadsför Västerbotten på samma gång, kan det väl bara vara positivt? Vad sägs t ex om ett par glasögon som heter Tavelsjö? Eller ett par bågar med renhorn infällt som dekoration?

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.