Lilian Borgström, Lycksele

Vad är snö?

Snöfilm på minidatorskärm

Den här veckan är den sista i det akademiska året. Efter påsk har barnen två veckors ledighet och därefter börjar ett nytt år.
De som klarat alla prov, Examination, de går vidare till nästa klass. De som inte klarat proven går om ett år. Därför finner man barn i olika åldrar i samma klass!
Lärarna har arbete att göra under dessa lov-veckor och om de arbetar effektivt kan de ha några dagars ledighet innan det nya skolåret börjar.
Grace Academy har denna sista vecka något så ovanligt som SPORTVECKA! Inspirerade av vad de såg i Lycksele när de till exempel följde med en klass ut i skogen och planterade skog och på så sätt fick lära sig en hel del om skogsvård och också fick följa med Magnus upp i skolskogen för olika aktiviteter,såg de att det är viktigt att umgås med barnen på ett lekfullt sätt.
Därför har hela veckan varit olika lekar och tävlingar.
De har också fått se filmsekvenser från Lycksele där barnen lekt i snön.Vad är snö?? Häpet har de sett snögrottsbyggade, snökana, fotbollspelande på snö. Fullständigt obegripligt att man kan vara ute när det är -10grader.

5 kommentarer

  1. Rose Marie

    Underbart att höra hur ni har det och att barnen på Grace Academy fått se snö-filmen!
    Här fortsätter det att snöa, det tar nog aldrig slut! Men bättre det än regn! Glad Påsk!

  2. Birgit

    Härligt att de inspirerats till att anordna en sportvecka! Här halvregnar det för tillfället, förhoppningsvis blir vädret bättre till helgen.
    Påskkramar till Er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.