Sanningen om bloggerskan

Av , , Bli först att kommentera 2

 

Jag uppdaterade bloggen med hela ett inlägg i sommar, yey! Kanske blev lite pinsamt, men sanningen är att jag saknade internet. För de som faktiskt är intresserade av en tecknande högskolelev från Vindeln finns folkhogskoleliv.blogg.se

……………………….. 🙂 

Bli först att kommentera

skaka rumpa

Av , , 1 kommentar 3

 

Har avslutat tre dagars arbete och helgens stora snackis har naturligtvis handlat om Victoria & Daniel. Nyhetsrapporteringen kring spektaklet har dock upprört många gamla, även fast de flesta jag möter är konservativa, hyser stor respekt för monarkin och väntat och längtat efter det här så tycker de att det varit alldeles på tok för mycket. Nu vill de se bebisar i stället, hon är ju faktiskt 30+. Själv tyckte jag bröllopet var väldigt vackert, Victoria strålade som en drottning och hennes aura kändes genom tvrutan. Om hon får chans att stiga återstår att se, men om hon skulle vara värdig tvivlar jag inte en sekund på.

klänningen var SÅ fin! 

Sitter och drar mina spelningslistor på Spotify och funderar över vilka bitar som kommer att bli sommarens plågor. Sean Banan och Skaka Rumpa är redan klar, Safura med Drip Drop, Stomae Alors On Danse Travie McCoy Billionaire K’NAAN Wavin’ flag är några av mina personliga favoriter, men skulle gärna höra betydligt mer rnb på radion (nu när jag äntligen får in lite kanaler) Blir naturligtvis danssugen, och vem blir inte det? ^^ 

1 kommentar

TBX

Av , , 5 kommentarer 4

 

Efter en lång tids uppehåll upptäckte jag att mitt bloggid fortfarande fanns kvar här på VK! Har den senaste veckan fått frågan var jag egentligen tagit vägen, så nu tänkte jag att uppdatera statusen något i sommar ^^ 

Har alltså avverkat ett läsår på Strömbäcks fhsk (Umeå) och teckenspråk. Det bästa året i mitt liv ^^  Om saker och ting går vägen fortsätter jag att läsa tre år till!

Är tillbaka i Vindeln under sommaren för att jobba 8 veckor inom hemtjänsten. Även fast jag längtar till höst och skola så känns det jäkligt skoj att jobba igen!

Har slängt in mig på folkhög här i Vindeln i sommar, delar ett halvt hus med fullkomligt främmande människor. Har storstädat idag och passade samtidigt på at snoka i lådor och byråer efter hemliga skatter, men hittade bara sånt som antagligen skulle städats ut för länge länge sen. Fick mig i alla fall en nostalgitripp tillbaks till småskolan som gav en ordentlig dos med energi så det gick fort och bra städa ^^

                  hoppas inte mina grannar är mörkrädd!

Är samma gamla LindaMaria som tidigare, fast lite gladare – och söker fortfarande resesällskap till Baggböle om onsdagar ^^  

Vi ses! 

5 kommentarer

OUTRO

Av , , 7 kommentarer 1

 

 

Så får det bli. Polysyntetiska tecken, adjektivens kongruensböjningar, HSO, Afganistan – you name it – jag jobbar med det. Efter det går jag hellre till gymet.. eller spelar guitar hero än bloggar – vilken säger mycket. Dessutom känner jag att den feedback jag får av min svenskafröken efter skrivningar räcker. Så.. det här är mitt sista inlägg här, bloggen försvinner automatiskt en tid efter jag slutat skriva. Tack ni som följt! 

 

HA EN MYSIG VINTER – VARMA KLÄDER – ROCK ON!!! =) 

 

 

7 kommentarer

Sing Hallelujah!

Av , , Bli först att kommentera 4

 

Jag är så glaaad! Det känns som om livet precis har erkänt sig skyldig mig för att jag överhuvudtaget finns och frestar inte utan uppmuntrande låter mig ta del av allt som står uppdukat. Jag prisar så livet för den feta häst som suttit på mitt bröstkorg äntligen flyttat ut i hagen och att jag kan andas genom näsan igen. Jag är så glad över att slippa försöka svälja en hårig soffgrupp samtidigt med saliven och att alla andra konstiga djur har flyttat ut från mina öron, där också trycket. Fastän jag fortfarande har skitont när jag sväljer så kan jag ÄTA EN BIT MAT! Jag fortsätter tacka att jag har skola i morgon vilken jag vägrar missa och vilket innebär att jag slipper se repriserna av alla skitprogram jag sett kvällen innan, framförallt DIVA Tyra Banks Show. Hur kan en människa bli så grym? Jag behöver inte prata, jag kan ju teckna.. Nu börjar livet i alla fall om, fastän jag får stå över gympan och danskurs i veckan.

 

Nu ska jag se en annan slags slakt, PARLAMENTET,

 

Tack alla för uppassning! Jag har känt mig som en bebis =)

 

/Trygg

Bli först att kommentera

Fy bubblan för livet

Av , , 4 kommentarer 0

 

Jag hade vägrat från början, men min egna övertygelse om att få hålla mig frisk gick åt skogen för ungefär två dygn sedan. Efter att ha legat sömnlös två nätter åkte jag till NUS i natt där sänkan, pulsen och febern låg över normala värden. Dessvärre visade testerna negativa för streptokockerbakterier men med tryckande huvudvärk, ömmande körtlar, svullnad, rodnad och blåsor i svalget är det omöjligt att ens dricka vatten (eller svälja saliven). Möjlig halsinfektion. Efter slangar i näsan och hundra tester till åkte jag i alla fall därifrån med en antibiotikakur på tio dagar och glad över att de inte trodde det var det fruktade H1N1viruset och att dropp inte blev aktuellt som de pratat om. I dag har jag tryckt i mig värktabletter och lyckats få i mig hela en banan och druckit två koppar nyponsoppa. Jag får sova max 15 minuter åt gången och tycker jäkligt synd om mig själv just nu.

 

Förutom att jag missar den roliga skolan missade jag också Café Strömbäck ikväll där det serverades tacos…

 

När allt ändå är dåligt ska jag passa på att läsa de sista hundra sidorna av Kinesen med Henning Mankell. Jag gillar den inte………

 

 

4 kommentarer

Misantrop

Av , , Bli först att kommentera 4

 

 

Vi har haft vårt första HUSMÖTE, men aldrig trodde jag att den första arga lappen skulle riktas till MIG! Däremot har det satts upp lappar lite överallt, och just nu känns det som om alla ringaktar och kastar getögon på varandra. Men det kan också bero på att jag har fått min mens och inte har någon choklad hemma. Ni vet, "den period kvinnan drar sig undan som en blodig hona och ber alla dra åt helvete". Liksom.

 

Annars har jag bra grannar i mitt hus och trivs förvånansvärt bra i ett kök jag delar med för mig sex helt främmande människor för fyra veckor sedan. Trots att det är jag som får massera ut allas muskelknutor blir man utimellan bjuden på något gott, vilket gör det hela klart värt. Och skolan.. aldrig trodde jag att skolan… skulle få en känsla av hemma. Biblioteket inrymmer en vägghög kamin, grillplatserna har jag slutat räkna och träningspassen har hittils blivit fler än vad jag räknade ihop ifjol.

 

Nu ska jag plugga, har en redovisning om min familj som jag ska hålla på teckenspråk imorgon. Nervös? 

 

– Det är ändå glömt om hundra år! 

 

 

Bli först att kommentera

Idogt

Av , , Bli först att kommentera 2

FRANK & KATTIS

 

Frank ska på logdans. Det var år sedan Frank dansade senast, men han har hört att Kattis ska vara där. Efter nära tio år i eget regi är nu Frank redo att börja på ny kula, och han känner att Kattis kan vara den rätta. För att inte köpa grisen i säcken har Frank tagit hjälp av Sune, sin svåger, för att hitta de perfekta dansskorna. När så Frank senare glider in på området har han tagit sig några öl, mest för att inte darra på manschetten och göra bort sig inför Kattis. Han är inställd på att anstränga sig med sitt yttersta och dansar lite med sig själv på herrarnas just innan bandet ska till att börja spela. När musiken väl går igång bjuder Frank upp till några danser med olika damer för att värma upp. Efter en stund känner sig Frank som fisken i vattnet och när Kattis, denna dansanta skönhet Frank förälskat sig i på jobbet tidigare i vår uppenbarar sig blir det äntligen dags för kärleksfulle Frank att visa framfötterna och få Kattis på fall. Hans försök att imponera på Kattis blev det dock ett försök för mycket skulle det visa sig. I en snabbtaktad bugg gjorde Frank en snurr som verkligen visade att han var ute på hal is. Franks doubletwistedcircle-hand slutade med att han slog ut två framtänder på Kattis och blodet sprutade ur hennes mun. Snacka om slag i ansiktet! Samtidigt som Frank nu förstod att han tagit sig vatten över huvud med sitt dansinslag såg han förskräckt på denna numer mindre attraktiva Kattis som stod och skrek. Men när musiken så tystnade upptäckte han att det var han själv som stod och skrek, smällen hade gjort Kattis ont men hon sa inte flaska! I stället sprang Kattis ut från logen och Frank därefter med eld i baken. I hundrafemtio knyck körde Frank Kattis till akuten och under bilfärden kunde han bara konstatera att det antagligen bara var att kasta in handduken efter det här, Kattis skulle aldrig förlåta honom. Så har det föresten alltid varit för Frank, att när det väl kommer till kritan med kärlek lyckas han alltid kamma hem jumboplaceringen, och det här var knappast någon fjäder i hatten. Men inne på akuten efter omplåstrandet av Kattis vänder hon sig om mot honom. Kattis var inte alls topp tunnor rasande visade det sig, hon var nog så glad över att få spendera kvällen inne på akuten så länge det var i Franks sällskap eftersom hans känslor var besvarade. Frank blev så lycklig och ville kyssa sin Kattis, men gav henne istället en stor kram eftersom han hade börjat må illa av att se allt blod i hennes ansikte. Kattis började efter en stund att komma på fötter och frågade honom om han ville dansa till sjukhusmusiken. Kärleken som osade omkring dem när de svängde dansstegen gick inte att sticka under stol med. När Frank svepte med sig Kattis ut i korridoren slog han dessvärre bokstavligen huvudet på spiken som stack ut bredvid anslagstavlan mot psykiatriavdelningen, men dansen fortsatte likafullt.Lika blodiga om kinderna betraktade sjukhuspersonalen dessa två kufar, men antog att de antagligen var lika goda kålsupare och passade rätt bra ihop. Kärleken var ömsesidig, och fastän Frank inte klarade biffen ute på dansgolvet hade han ändå vunnit kvällen. Kattis var lika nyförälskad som groggad, men Frank kände ändå att han hade henne som i en liten ask..

 

Det är ett sant nöje att studera på Strömbäcks folkhögskola! Att läsa idiomatiska uttryck och sedan fritt få skriva en kåserande historia med ovannämnda inbakade föredrar jag hundra gånger mer än att slita med bearbetning av ett seminarium (omän jag måste reflektera över Per Lagerkvist verk också). Och fastän jag aldrig varit på ett seminarium… 🙂 Det känns konstigt att gå skola och bara läsa svenska, drama, allmän orientering, dövrealia och naturligtvis en MASSA TECKENSPRÅK men det räcker.. förra veckan fick vi lära oss 164 nya tecken, så nöta är ett slitet ord.. om någon väcker mig under vargtimmen så lovar jag efter ikväll att tecken som advokat, känguru och innebandy sitter som sten… (sten och berg är föresten samma tecken, och vänder man på G-händerna eller använder D-handen får man ut hundra nya möjligheter)

 

I morgon är det sista Baggböle för säsongen :((((((((((((((

Bli först att kommentera

The life that I’m living

Av , , 1 kommentar 1

 

Har en tendens att hinna logga ut från bloggen innan jag publicerar inlägget, fingrarna är för snabb. Så, kommer det inte något från mig här framöver kan ni lugnt konstatera att det beror på min tankspriddhet och att jag fortfarande lever.

 

Har för tillfället ett oorganiserat kaos. Misstänker att jag har för mycket prylar, men det är inget jag i nuläget orkar gå in på. Har hittat rea-tyger på Ohssons tyger så mitt rum kommer att genomgå en liten makeover i veckan. Har flugit mellan tre adresser på lika många nätter och vet egentligen inte var jag hör hemma, men jag försöker smälta in verkligheten så gott det går, fastän den inte går ta på eller beskriva. Hursomhelst så mår jag bra, men mer än så kan jag inte berätta eftersom det är aktivitet snart dygnet runt och det inte finns någon tid att känna efter. Skolans gym fick ett besök i eftermiddags vilket det behöver bli fler av. Efter allt flyttande och bärande börjar kroppen säga det ena efter det andra, men man har väl inte en diplomerad massageterapeut till syster för ingenting 😉 

 

Skolan går bra. I måndags hade vi en ’lärakännaklassendag’ samtidigt som vi fick en ordentlig rundvandring kring stan där vi bland annat fick besöka nyttigheter som stadsbiblioteket, turistbyrån och chokladbutiken. På torsdag ska vi lära känna ’längan’, det vill säga alla fyra årskurser på teckenspråksutbildningen. Nästa vecka ska vi tydligen lära känna hela skolan.

 

Helgen som var bjöd inte på någon fönsterputs, vilket innebär att jag har kvar skitgörat till helgen som kommer. Men efter allt det goda från denna helg så tror jag att energin räcker till utstädning! Då är det sista rycket, efter det har jag bara en bostadsadress. Bjuder på en bild från helgens kalaspingla! 

 

 

– det finns inget godare än dessa kramar 🙂 

1 kommentar

B2

Av , , Bli först att kommentera 3

 

Kärt barn har många namn (sägs det). Vet inte vilket jag föredrar bäst av du, HALLÅ, komhit eller vadfanhållerdupåmed. Idag har jag dock kunnat tillägga ett i listan, nämligen B2.

 

Snart är det helg. Har kollat almanackan och där står det att jag ska jobba hela helgen. Tror jag måste köpa en ny, annars spricker planeringen.. Har redan avklarat min första läxa, något jag tror det kommer bli fler av framöver. Nöta nöta nöta! Annars åker jag till Skellefteå i helgen för att fira att lillasyster fyller tjugo år. Det är i alla fall vad som påstås, men hur kan det stämma när jag själv är tjugoett? 🙂

 

Fick en svängom med danskungen igår…

 

 

 

 

Bli först att kommentera