Sista slaget

[tagen]Grattis Alexander!

Jag hade självklart sett Tingeling representera Sverige, men gläds å deras vägnar över att dom sålt järn (150 ex.)!

Eftersom jag kommenterat det hittills, lägger jag nu mina sista ord för det sista slaget i eurovision song contest som sprakade loss igår i Moskva, de homosexuellas fängelse. Aldrig har jag sett musikerna lägga sådant allvar och fokus på sin närvaro, och att de flesta dessutom hade kläder på sig i år var också det en glad överraskning. (Och ett stort plus till alla artister som tagit avstånd från borgmästarens ord och stöttat försöket för homosexuella att bli accepterade som människor!)

Inledningen med Litauens bidrag a la Craig David gjorde soffpositionen något obekväm, så när dessa två kvinnors röster för fred mellan israeler och palestinier kom representerat från Israel vaknade jag till igen. Den var fin! Hoppar över Frankrikes bidrag och hamnar hos Malena. Magen knöt sig en aning och jag kände (och känner) fortfarande att den här låten hör hemma någon annanstans. Kvällen fortsatte med största fokus på kladdkaka och chips om jag ska vara ärlig, så när favorittippade Johanna från Island kom med sin skönsjungande stämma blev jag lite förbannad över att den enda möjligheten att skilja låten från en enda lång refräng var tonartsskillnaderna som varierade. Hur kan man skriva en låt utan text? Hon var duktig ändå, och roligt att se att hon hade kvar revbenen också.
Efter Johanna kom Greklands bidrag där vi enligt värdparet skulle tacka den tolvåriga grabben som lånat ut sin tröja till sångaren, och med följande bidrag från Armenien och Ryssland så ökade påfyllningen av vinglasen i samma takt som en del av besvikelsen kom. (Här avundades jag damen som snarkade bredvid mig.) Men så kom Azerbaijan, och jag ångrade nästan att jag stoppat i mig så mycket godis för här blev jag faktiskt sugen på dansgolvet! Här vände det..

.. och kvällen fortsatte med blandade stilar, jag hittade allt från Alice i underlandet till ledmotivet till Titanic 2, olösta krigshistorier, sir Elton, disneymusik och Ipren-mannen som rymt från asken, men jag håller med majoriteten, FAIRYTALE med Alexander Rybak var helt klart bäst!

G R A T T I S N O R G E !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.