Idogt

FRANK & KATTIS

 

Frank ska på logdans. Det var år sedan Frank dansade senast, men han har hört att Kattis ska vara där. Efter nära tio år i eget regi är nu Frank redo att börja på ny kula, och han känner att Kattis kan vara den rätta. För att inte köpa grisen i säcken har Frank tagit hjälp av Sune, sin svåger, för att hitta de perfekta dansskorna. När så Frank senare glider in på området har han tagit sig några öl, mest för att inte darra på manschetten och göra bort sig inför Kattis. Han är inställd på att anstränga sig med sitt yttersta och dansar lite med sig själv på herrarnas just innan bandet ska till att börja spela. När musiken väl går igång bjuder Frank upp till några danser med olika damer för att värma upp. Efter en stund känner sig Frank som fisken i vattnet och när Kattis, denna dansanta skönhet Frank förälskat sig i på jobbet tidigare i vår uppenbarar sig blir det äntligen dags för kärleksfulle Frank att visa framfötterna och få Kattis på fall. Hans försök att imponera på Kattis blev det dock ett försök för mycket skulle det visa sig. I en snabbtaktad bugg gjorde Frank en snurr som verkligen visade att han var ute på hal is. Franks doubletwistedcircle-hand slutade med att han slog ut två framtänder på Kattis och blodet sprutade ur hennes mun. Snacka om slag i ansiktet! Samtidigt som Frank nu förstod att han tagit sig vatten över huvud med sitt dansinslag såg han förskräckt på denna numer mindre attraktiva Kattis som stod och skrek. Men när musiken så tystnade upptäckte han att det var han själv som stod och skrek, smällen hade gjort Kattis ont men hon sa inte flaska! I stället sprang Kattis ut från logen och Frank därefter med eld i baken. I hundrafemtio knyck körde Frank Kattis till akuten och under bilfärden kunde han bara konstatera att det antagligen bara var att kasta in handduken efter det här, Kattis skulle aldrig förlåta honom. Så har det föresten alltid varit för Frank, att när det väl kommer till kritan med kärlek lyckas han alltid kamma hem jumboplaceringen, och det här var knappast någon fjäder i hatten. Men inne på akuten efter omplåstrandet av Kattis vänder hon sig om mot honom. Kattis var inte alls topp tunnor rasande visade det sig, hon var nog så glad över att få spendera kvällen inne på akuten så länge det var i Franks sällskap eftersom hans känslor var besvarade. Frank blev så lycklig och ville kyssa sin Kattis, men gav henne istället en stor kram eftersom han hade börjat må illa av att se allt blod i hennes ansikte. Kattis började efter en stund att komma på fötter och frågade honom om han ville dansa till sjukhusmusiken. Kärleken som osade omkring dem när de svängde dansstegen gick inte att sticka under stol med. När Frank svepte med sig Kattis ut i korridoren slog han dessvärre bokstavligen huvudet på spiken som stack ut bredvid anslagstavlan mot psykiatriavdelningen, men dansen fortsatte likafullt.Lika blodiga om kinderna betraktade sjukhuspersonalen dessa två kufar, men antog att de antagligen var lika goda kålsupare och passade rätt bra ihop. Kärleken var ömsesidig, och fastän Frank inte klarade biffen ute på dansgolvet hade han ändå vunnit kvällen. Kattis var lika nyförälskad som groggad, men Frank kände ändå att han hade henne som i en liten ask..

 

Det är ett sant nöje att studera på Strömbäcks folkhögskola! Att läsa idiomatiska uttryck och sedan fritt få skriva en kåserande historia med ovannämnda inbakade föredrar jag hundra gånger mer än att slita med bearbetning av ett seminarium (omän jag måste reflektera över Per Lagerkvist verk också). Och fastän jag aldrig varit på ett seminarium… 🙂 Det känns konstigt att gå skola och bara läsa svenska, drama, allmän orientering, dövrealia och naturligtvis en MASSA TECKENSPRÅK men det räcker.. förra veckan fick vi lära oss 164 nya tecken, så nöta är ett slitet ord.. om någon väcker mig under vargtimmen så lovar jag efter ikväll att tecken som advokat, känguru och innebandy sitter som sten… (sten och berg är föresten samma tecken, och vänder man på G-händerna eller använder D-handen får man ut hundra nya möjligheter)

 

I morgon är det sista Baggböle för säsongen :((((((((((((((

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.