Linnéa Olsén, Obbola

Kaffe

Nåt är fel på min perkulator. Den kokar kaffet som vanligt men den håller inte värmen. När det gått 30 minuter så stänger värmehållarfunktionen av sig och kaffet blir fesljummet. Efter ytterligare ett tag  så startar den om och kokar allt kaffe igen. Vilket i sig inte är ett jätteproblem. En del människor gillar ju superduperstarkt kaffe. Jag tillhör inte den kategorin av människor. Jag skulle bara kunna säga till mina besökare att: Kära vänner, ni har tre alternativ. 1) Drick ert kaffe superfort så hinner ni med en påtår innan kaffet kallnar. 2) drick kaffet sakta, få en kall påtår eller 3) Vänta en timme så får ni ett kaffe som är kokat två gånger. Garanterar att ni får både magproblem samt att ni lär vara vaken i några dygn.

Ett annat alternativ är såklart att köpa en ny perk. D E T kära vänner, det svider. Denna perk är en gåva från mitt X´s bortgångna farmor. Hon var en fantastisk kvinna. I stort sett blind men stod ändå balanserandes på en stol, hängandes utanför fönstret på tredje våningen för att putsa de fönster hon ändå inte kunde se ut genom. Snacka om tjurskallighet. Helt underbar. Frispråkig. Jag önskar att jag blir som hon var när jag blir gammal.

I övrigt denna tisdag så gör jag inte så mycket mer än att ringer på jobb, skriver kontaktannonse…nä, förlåt, personliga brev, strosar runt i morgonklänning och dricker fesljummet kaffe som kokar om då och då. kan man ha det bättre?

 

En kommentar

  1. anna

    Hej!
    Ett tips, plocka ur behållaren med kaffet när kaffet är klart så värms det bara upp nästa gång perkulatorn körs igång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.