Linnéa Olsén, Obbola

Äsch…

Jag kom inte på en bra, rolig och passande rubrik så ÄSCH får duga 🙂

Vad har jag gjort idag?

Idag har jag varit på ett utvecklande möte på UNIFLEX, lärt mig the do´s and don´ts vid en eventuell anställningsintervju. Man skall INTE vara arrogant, inte ljuga, inte komma dit doftande som en askkopp osv.

Jaha…DET visste jag inte. Jag trodde att eventuella arbetsgivare nästan krävde att man var ohyfsad, otrevlig, luktade illa. Pratade skit om tidigare arbetsgivare och beter sig som en skitstövel helt enkelt. Se där vad man får lära sig mycket.

Förvisso så var det ett bra samtal, för dom som inte vet sådana saker. En del tips och trix fick jag med mig så det var ju bra…

När mötet var avklarat gick jag en liten vända på stan, kikade in i lite butiker och grämde mig åt att jag inga pengar hade. Rackarns vad fina klänningar det finns nuförtiden. Bara för att vi ger bort våra pengar till Umeå Energi så kryllar det av fina klänningar och kjolar i varje butik *muttrar* Maken hörde på radion om att lågenergilampor kunde göra så att de nya mätarna fick spunk…tänk om det vore så enkelt för oss??!! Vi har ju nästan bara lågenergilampor…nu när jag tänker efter, så har vi nog bara lågenergilampor!

Japp, Umeå Energi, ge oss pengarna tillbaka. Det är lågenergilampornas fel!!

Nå, efter den bittra promenaden på stan så tog jag en (snarare 3-4) kopp gott kaffe på Costas och tjyvlyssnade på vad mina medgäster pratade om. Det var allt från Facebook till huruvida en del skulle anställa vissa personer (japp, jag satt bredvid tre kvinnor från en viss assistansförmedling här i stan). När jag satt där så ringde det i deras telefoner nästan konstant. Så det är ju bra för alla brukare, folk vill verkligen jobba som assistent.

Även om jag tjyvlyssnade lite (jag läste faktiskt en bok samtidigt så så mycket lyssnade jag inte.) så skämdes jag inte. Det var så mysigt att sitta där, smålyssna lite på andras sorl och bara vara. Fantisera lite kring dem som personer, hur de var, är, kommer att bli.

Japp, idag har jag haft en riktigt BRA dag. Med mig själv som bästa sällskap.

Puss & Kram

 

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. mor

    Det låter helt underbart!! Alla måste ta en dag för sig själv, hur ska man annars vet vem man är,och vad man vill?

    Lågenergilampor hm, Vi har dom utomhus och har ingen koll på om elen blir billigare, Släck i rum som du inte är i samt stäng av all standbyel, Tv ,dator, tvättmaskin och släck,släck!när ni går isäng.

  2. Linnéa Olsén

    Svar till mor (2010-03-10 23:42)
    Ja, det var så skönt. INga barn, bara jag…omringad av en massa vuxna människor som pratade om vuxna saker:-) Lovely.

    Ja, vi skall ta en dag när vi stänger ned all el o ser hur mätaren går då.

  3. Linnéa Olsén

    Svar till Helena Nilsson Springare (2010-03-11 08:23)
    Haha..Ja, visst låter det som om arbetsgivarna kommer att stå på kö:-)

    Det var en ljuvlig dag. Jag längtar tills nästa gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.