Mjölk och mjölk!

Att värna om böndernas arbete genom att köpa deras produkter är ju givet. En norrlänning bör ju handla mest av Norrmejerier men nu är jag faktiskt otrogen ibland.

Skånemejerier har börjat med en dunk gammaldags mjölk på 2 liter. Mycket god mjölk som inte är homogeniserad samt lågpastöriserad. Än så länge är det bara ICA i Vindeln som säljer den, vet inte om Konsum kommer att ta hem den.

Sände en fråga till Norrmejerier om dom skulle börja med något liknande men inte i dagsläget i alla fall. Synd, tror att fler än jag skulle uppskatta den mjölken.

Bjuder jag katten på två slags mjölk går han alltid fram till den med Åsens Lantmjölk och börjar lapa, den andra lämnar han till någon av hundarna.

Jag gillar gammaldags mjölk för jag är uppvuxen med färsk mjölk direkt från ko. Alla gillar förståss inte "riktig mjölk" och som en av mina barns vänner sa vid fikat:

-Jag dricker inte komjölk, jag dricker bara mjölk från paket!

4 kommentarer

  1. Sven.

    Historia ur verkligheten: En nybliven mamma hade blodbrist, blev av sin läksre rekommenderad att dricka ett glas spenvarm mjölk, varje gång hon mjölkade sina kor, vid återbesök en månad senare hade blodvärdet normaliserats. Detta hände på 40-talet. Tala om hälsokost?

  2. Lisa Manfredsson

    Svar till Sven. (2012-11-26 23:47)
    Ja du Sven, många påstår att vuxna inte behöver dricka mjölk alls men vill man dricka mjölk så bör den vara så lite behandlad som möjligt.
    Förr hörde man inte tal om att så många var överkänsliga för mjölk heller men nu är vart och vartannat barn överkänslig. Undrar vad det beror på? Korna kanske ;-)!

  3. Sven.

    Det är nog pga
    1. För lite modersmjölk.
    2. För kroppen främmande tillsatser i maten.
    3. Förstörd mat pga alla prossesser maten genomgår.
    4. Näringsämnesbrist (brännässla innehåller mer än 72
    grundämnen som kroppen behöver).
    http://stighastrup.dinstudio.se/empty_8.html
    http://carlg.org/health.html
    http://carlg.org/news.html
    Min uppfattning är att de flesta för att inte säga alla sjukdomar orsakas av grundämnes/näringsbrist (kroppen reproducerar sig om alla ämnen är tillgängliga).
    Kroppen skadas av den radiosmog den utsätts för, det stör kroppens eget fält. Sen är vi exponerade av chemtrail och haarp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.