Söndag

DSC_0039

Det blir allt mera höstlikt ute nu. Helgen har bjudit på lite blandat i väderväg.

Men det har varit behaglig temperatur ute hela helgen.

Lördag bjöd på strömavbrott, en ganska god stund faktiskt. Det var länge sedan.

Åstadkom inte så värst mycket under lördag. Tvättade visserligen och städade badrummet på nedre våningen.

Hjälpte dottern att färga håret också. Så nu är hon rödbrun då. Blev riktigt bra. Behövdes två förpackningar till hennes hårman.

Älgjakten fortgår. Maken fällde en kviga på lördag morgon. Så var septemberjakten klar. I oktober blir det att jaga kalv då.

DSC_0026

Årets äpplen avnjuts ikväll. Räckte till en äppelpaj i alla fall.

Nu blir det verkligen mörkt ute. Och de allra flesta i min närhet klagar över att dom blir trötta och sover mer.

Jag är lite annars jag. Då det blir höst och mörkt kan jag tydligen vara vaken hur mycket som helst. Är mera lik en uggla tror jag.

Sover aldrig känns det som ibland. Kan vara hur trött som helst när jag går till sängen. Men när jag hamnar i liggande är jag plötsligen klarvaken ! Väldigt frustrerande faktiskt. Om jag har tur blir det max fyra timmars bruten sömn varje natt. I minsta laget då man jobbar heltid kan jag tycka.

Såhär har jag nog varit hela mitt vuxna liv. Så jag vet att det blir bättre ju längre hösten fortgår. Men visst blir det lite tradigt att ständigt lida brist på sömn. Nåja, jag lever ju än så det kan ju inte vara dödligt detta problem 🙂

Det blir även lite spännande att köra bil på hösten, speciellt om det regnar. Är som att lyset på bilen äts upp av den blöta asfalten. Och får man möte ser man väldigt dåligt ! Men sänker folk hastigheten ? Nähädå, inte alls. Man blåser på som om det vore hur ofarligt som helst. Ibland undrar man verkligen om vissa verkligen borde sitta bakom ratten !

Och snälla ni som är ute och går, springer eller cyklar, ta på er reflexväst ! Både för er egen skull och för oss som kör bil.

Utan reflexväst eller reflex syns ni banne mig inte alls !! Man kan ju undra om vissa har någon form av dödslängtan.

Många gånger har jag satt hjärtat i halsgropen på grund av alla er som inte insett vikten av att bära reflexväst eller andra reflexer.

För det är väl ändå inte så himla svårt att ta på sig en sån enkel sak som reflexväst ??

Nu får jag önska alla en fortsatt mysig söndagskväll. Imorgon startar ännu en ny arbetsvecka 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.