Utmaningen dag 1 – Om mig

Jaha då ska jag ta och berätta lite om mig då, dom flesta som läser min blogg känner ju mig men det finns ju dom som inte gör det.

Lotta heter ju jag då och är 26 år gammal och bor i Umeå i en stor fin tvåa. Jag har två katter, Busmus är 7 år och Liten katt är snart 3. Är född här men uppvuxen i en by 4 mil söder om Umeå. Jag gick grundskolan i Hörnefors och gymnasiet här i stan på Draggen, läste el/data. När jag var yngre så red jag en del på ridskola och hemma i byn, jag älskar hästar och det är så skönt att vara ute och rida i naturen. Nu blir det dock inge mer av det eftersom ryggen är som den är. Jag stod målvakt i innebandy och spelade back i fotboll ett par år innan jag slet sönder mitt knä. Stor del av högstadiet hoppa jag på kryckor, det känns som en hel evighet sen.

Jag började även jobba extra när jag gick högstadiet, jag har alltig gillat att jobba och tjäna mina enga pengar. Jag har jobbat som pizzabagare, flippat hamburgare, suttit i kassan på Ica och Konsum, packat bröd på Skogaholms, jobbat med äldre på en demensavdelning och nu jobbar jag med medicinsk forskningsutrustning på GE Healthcare och där trivs jag jättebra. Vill inget hellre än att komma tillbaka på heltid igen.

Den 5 februari 2008 var jag med om en olycka i Thailand och jag bröt ryggen. Fick ligga tre veckor på sjukhus där nere och genomgå en stor operation där dom stelopererade 4 kotor på mig. Nu snart tre år senare så lider jag fortfarande av sviterna efter olyckan och jag försöker ta en dag i taget. Rehaben går upp och ner, ett steg fram och tre steg tillbaka. Men jag är en envis tjej så jag kan bryta ihop tusen gånger men när jag fått deppa en stund så reser jag på mig, borstar av mig och går videra. Nya tag, tjurskallighet och underbart stöd från nära och kära gör att jag kan gå vidare. Allt sker av en orsak och jag tror att olyckan, sviterna efteråt, prövningarna jag utsätts för stärker mig och förbereder mig för något som komma skall.

Fiske är nått som jag gillat sen jag var liten och när jag bodde hemma i byn var vi ofta ute på sjön. Min första klubb jag var med i hette Tobyklubben och det var en fiskeklubb. Nu blir det mindre av det oxå p.g.a. ryggen men det ska det bli bättring på. Jag är uppvuxen med en pappa som är musiker så det har väl satt sig i skallen på mig. Musik är så viktigt i mitt liv och jag lyssnar på mycket olika stilar, helst 50,60, 70-tals rock. Tatueringar är nått jag har fastnat för, har själv två men fler på gång. Vatten i alla former älskar jag och kunde jag bo under vatten så skulle jag göra det. Vad gillar jag mer, hmmmm!? Matlagning, myskvällar, tända ljus, umgås med mina vänner, Less is more, bio, fika på stan, resor + en massa annat skoj.

Saker jag inte gillar är orättvisa, oärlighet, lögner, elaka människor, folk som inte har bättre för sig än att alltid sitta och snacka om alla andras problem istället för att ta itu med sina egna, kyla, vintern, slask, blodpudding, kardemumma, basilika, mediciner, tvätta, diska, skala potatis, att vänta, när klockan ringer på morgonen.

Som person är jag tjurskallig som tusan, ibland för tjurskallig så man blir dum mot sig själv. Jag är lugn i dom flesta lägen men när det kommer till vissa saker så brusar jag upp och målar fan på väggen direkt, brukar dock lugna ner mig lika fort. När det kommer till folk har jag bra tålamod men när det kommer till saker tryter tålamodet snabbare. Annars är jag nog ganska enkel, rak och vanlig.

DITT NAMN: Lotta

DIN ÅLDER: 26

FÖDELSEDAG: 4 september

SYSKON: Lillebror Joakim och lillebror Daniel

HÅRFÄRG: Mörkbrun

ÖGONFÄRG: Melerade

SKOSTORLEK: 42,5

VEM ÄR DIN BÄSTA VÄN? Nina

VEM KYSSTE DU SENAST?: J

VAR SHOPPAR DU HELST? Jag är periodare

HUR LÅNGT VAR DITT LÄNGSTA FÖRHÅLLANDE?: 5 år

HUR MÅNGA PAR SKOR HAR DU?: 30 kanske

HUR MÅNGA PAR BYXOR HAR DU? För många


FAVORITFÄRG: Röd
FAVORITMAT: Mammas mat
FAVORITÄMNE I SKOLAN: Musik, träslöjd och engelsk
FAVOR
T
SPORT: Sex? Handboll, innebandy, Hockey
FAVORITMUSIK: Det mesta

HAR DU NÅGONSIN…?
SNUSAT? Ja
RÖKT? Ja
HOPPAT BUNGEE JUMP? Nej, kommer aldrig göra det heller, fruktansvärt höjdrädd!
BRUTIT MOT LAGEN? Nope
NAKENBADAT? Japp

Finns det nått mer som ni skulle vilja vet om mig? Fråga så svarar jag!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.