Halvvägs in i graviditeten

Våra bäbisar växer nu så det knakar och vi har snart hunnit halvvägs in i graviditeten. I onsdags var vi på RUL och allt såg bra ut. Förra gången skilde den 5 dagar i storlek mellan tvilling 1 och 2, men denna gång så var det bara 1 dag mellan dom. Det känns fortfarande helt overkligt men vi längtar som tokar efter dom.
Eftersom risken med att dom föds för tidigt ökar när dom är två så har vi börjat fixa dom praktiska sakerna inför det som komma skall. Barnvagn och bilstolar är beställda och igår var vi och köpte oss en större bil som vi alla får plats i. Det kändes i hjärtat att byta in Forden som var vår första bil och som tagit oss på många äventyr, men nu börjar ett nytt kapitel i våra liv och jag är säker på att vi kommer att tycka om Skodan lika mycket.
Vi har även börjat få mycket saker av våra nära och kära så det är inte så mycket som kommer behövas att fixas här hemma. Det är mest att ta itu med saker man skjutit på för länge, sånt som vi inte kommer ha tid eller ork för när tvillingarna kommer. Jag vill få ordning och reda här hemma så det enda jag behöver tänka på då är barnen och inget annat. Vi håller även på att göra oss av med lite gamla möbler för att göra plats i rummet som ska bli deras.
Tiden har gått så fort och vi hinner knappt med, halva tiden har alltså passerat. Första halvan mådde jag mest illa, riktigt illa. Jag kräktes 10-30 gånger om dagen och fick knappt behålla nått jag stoppa i magen. Jag blev trött och uttorkad men barnen mådde iaf bra och det är det viktigaste. Jag började må tjyvens i vecka 6 och det höll i till vecka 16, nu mår jag bara illa nån gång då och då. Min mage växer fort när det är två små som trängs där inne och det är så härligt när det både syns och känns att man är gravid. Så här står det om barnen i vecka 19:
Fostret är nu ungefär 22 centimeter långt, väger runt 280 gram och kan knäppa sina händer. Fosterfettet är tjockt och täcker hela fostret. Fostret har även fått små tunna hårstrån över hela kroppen, som kommer att falla av innan det är fött. Hårstråna skyddar den känsliga huden. Bakom anlagen för mjölktänderna finns nu även anlagen för de permanenta tänderna som barnet ska få senare i barndomen.
Nu blev jag sådär akut trött som jag blir några gånger per dag så soffan lockar mer än datastolen. Jag ska försöka att bli bättre på att uppdatera bloggen under graviditeten. Sambon har ju fixat i ordning en ny dator och vi har köpte nya fina databord. Hoppas att jag har några läsare kvar ♥

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.