Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Automatvapen, spikmatta och skottsäkra västar………

Förra söndan´ var en spännande och givande dag. Vi åkte i god tid, vid 10.45 tiden, till vår "citronmarknad" som vi kallar den därför att man åker igenom citron- och apelsinlundar för att komma dit. Den öppnar 08.00 och stänger 14.00.

I en rondell, strax efter 11.00, blev vi invinkade till vänster av en guardiapolis som vinkade oss till sig. Med den påföljd att vi(inte jag) körde på ett aluminiumstag på skylten "POLIZ".  Sen blev vi hänvisade till höger in i "fållan" och då upptäckte vi att hela guardiacivilpolisbeståndet stod där med dragna automatvapen. Uj då, tänkte jag. Dom stod med särade ben, "som gestapos" med allvarliga miner och orörliga ansikten. Va´nu då, gue pasa? undrade jag. Det blev att plocka fram alla papper på bilen. Skatt, försäkring, körkort osv. Dom tog hand om alla handlingar och betedde sig en kvart som om vi inte fanns där. Då frågade jag en polis om det var något problem. Jo, de väntade på trafikpolisen som skulle ta ett foto av "skadan på aluminiumstaget" för vi hade orsakat en skada på statens egendom.

Vi satte oss i bilen och väntade. De tog in bilar i fållor intill oss och gjorde kroppsvisiteringar…..helt fantastiskt att sitta där i bilen och titta på…hoppades nästan att det skulle hända nåt utöver det lite brutna aluminiumstaget. Men det blev inget större kap för dom. Bara en vit liten bil hade för hög fart så vi såg att spikmattan slängdes ut men mer hände inte.

Vi blev "fast i nästan en timme", bland dessa beväpnade 14 poliser, tills de två trafikpoliserna kom. De tittade på stagen och upptäckte att det hade stått utanför den heldragna vita linjen. Det roligaste var att trafikpolisen gick stadigt förbi dessa beväpnade poliser utan att titta på dom. När trafikpolisen tittat färdigt kommer en av dom fram till mig och säger: Madam, no problema. Han skrattade och var väldigt trevlig och sa till oss att åka därifrån.

Det kändes skönt att vinka farväl till de som stod där som små "gestapos".

Hur som helst var det en givande upplevelse och vi hann gott till marknaden. Den stängde ju först 14.00

Ha det gott. Nu åker jag till Sverige och gör en snögubbe!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.