Flyttfågeln

Att leva i två skilda världar

Plus en grad natten mot söndag! Saknar alla vargarna………

Nu är det "vinter" här i Spanien. När solen är uppe är det varmt och fint. Låg faktiskt på solterassen igår och solade i drygt en timme. Det var +16 grader faktiskt. Men så fort solen går ner blir det fuktigt och kallt på en gång.

Nyårsaftonen blev helt fantastisk. Vi var 47 styckna som trivdes på boulebanan. Alla var jätteglada och kom fram till oss som ordnat det och tackade hjärtligt. Det blev många kramar och kindkyssar.

Kan inte förstå varför vargarna ska skjutas. Har någon hört om någon hona har skjutits? En hona som kanske just nu har ungar som ligger och svälter ihjäl? Det är så otroligt motbjudande så man mår illa. En dag hörde man att det invandrat varg från Finland som gett nytt blod åt stammen. Sen får man höra att det är sån inavel med sjukdommar i flocken att den behöver saneras. Hoppas att det snart kommer fram att Sverige brutit mot EU-s regler. Och att det blir en påföljd. Människor som hatar vargar har för lite underlag för sina påståenden, bara en massa skjutgalna jägare som vill ha en trofeé. Eller djurägare som inte kan eller orkar inhägna eller har uppsikt över sina djur.  Det är min åsikt. Det är lika illa med älgjägare som skjuter kalvar!

I morgon ska jag beställa frissan innan jag åker till Sverige. Här betalar jag bara halva priset så varför slösa bort pengar i Sverige? Gubben klipper jag själv för han har typiskt "svintohår" med tusen virvlar så det blir som det blir……..haha. Men han ser alltid underbar ut.

Ha nu en trevlig trettondagsafton allihop!

 

5 kommentarer

  1. Tim Olsson

    Finns det någorlunda välisolerade hus i Torrevieja eller eldar man för kråkorna för att få varmt när solen gått ner? Funderar över att flytta ner över vintern till en början, så jag vill höra hur det ser ut. 🙂

  2. Lotty Norberg Ståhl

    Svar till Tim Olsson (2010-01-08 19:50)
    Hej Tim! När vi köpte huset här(vi köpte det innan det var byggt) så såg vi till att väggarna var dubbla med frigolitisolering emellan. Här finns det många hus som har enkla väggar, kan vara utan torpargrund så vatten/saltvatten tränger in på golv och väggar. Viktigt att ha ett hus som är öst och södervänt så man får sol på huset. Norr och väster är förkastligt om du ska bo här under vinterhalvåret. För nära havet ska man absolut inte bo! Det är hög luftfuktighet och kallt. Försök med ett boende ett par kilometer från havet inåt landet. Typ La Siesta, San luis men kolla huset först.De är gamla

  3. Tim Olsson

    Hej Lotty!

    Tack för ditt svar! Jag hittar San Luis. Är det alltså inte fuktigt mellan saltsjöarna eller suger saltet upp fukten? Är det flackt hela vägen till San Luis och La Siesta (från centrum och havet)? Min mamma behöver flack mark för att kunna gå.

    Blåser det mycket under vintern i Torrevieja? Stänger mycket av stan ner under vintern?

    Njut Medelhavet! 🙂

  4. Lotty

    Från La Siesta ner till San Luis är det lite nerför(utför),om man säger så. Men uppe på La Siesta är det ganska flakt. I La Siesta finns det mesta man behöver i fråga om små shoppingcentra, barer och små butiker. Så kan man ju säga att det är likadant i San Luis. När man kommit ner. Visst är det lite fuktigt mellan saltsjöarna men den fukten gör alla unga och friska 🙂 en hälsosam natur. Glöm bara att köpa nåt på El Limonar där husen ligger direkt på marken så saltvattnet tränger upp genom golv och vägger. Som jag skrev förut. Se till att ha ett hus vänt åt rätt håll vad gäller solen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.