Är det snart dags att begrava min hemby Örträsk?

Åke RunnmanBlir detta min hembys död?????

Ja man blir så himla ledsen när man läser om att dom har tänkt lägga ned Öregården i Örträsk (äldreboende).
Varför måste allt ligga mitt i stan? det var något om att MAS (medicinskt ansvarig sjuksköterska) ej kunde se till att det var typ medisinskt tryggt. Hur tror nu ni att det fungerat fram till i dag? Jo bara bra man blir så himla trött och less på all denna byrokrati alla FJANTIGA NYA REGLER som hjälper vem??

Vem är det som sitter och bestämmer alla dessa olika fåniga regler jo några politiker i Bryssel.
Varför får det inte vara som det varit om det fungerar bra?

Ja det är med upprörda tankar jag skriver detta, sedan måste jag säga att jag tycker att ni politiker i Lycksele som inte hade kurage nog att vara med på stormötet borde skämmas när man tar sådana här drastiska beslut som kan DÖDA en hel by så tycker jag att man ska fara dit och berätta varför man valde att rösta JA på ett sådant beslut. Törs man inte stå för det man beslutar om så har man inget i politiken att göra.
FY F??? så himla dåligt.

Nu hoppas jag att ni som bloggar i Lycksele är med och debaterar detta ämne:

8 kommentarer

 1. Kent Korrekt

  NÄR man skriver i en offentlig blogg som den i VK BÖR man åtminstone *orka* rättstavning, skriv ut vad förkortningarna betyder för ALLAS kännedom!!! Naturligtvis är det tragiskt men… har man SJÄLV gjort allt man kan för att påverka eller är det bara rent klagande i tomhet !?
  Har man gjort allt man kan för att påverka så kan man bara hoppas att beslut om nerläggning faller på ett nej.

 2. Louise Hägglund/ född Persson Örträskare i hjärtat

  Ja visst är det tragiskt att jag inte stavar rätt MEN om man har dyseleksi så är det inte så himla lätt. För mig är det det som man skriver om som är VIKTIGT inte hur jag stavar. Men visst jag ska förklara vad MAS är det är kanske inte alla som vet vad det är och det håller jag med om att det var fel. Tråkigt att du inte törs skriva vem du är men det får stå för dig. MAS = medicinskt ansvarig sjuksköterska.
  Nej men varför om behovet i kommunen finns av äldreboenden dom bygger nytt i centrala Lycksele och Ja DÖDAR en fin liten by i kommunen för det kommer detta att leda till. Öregården håller ihop Örträsk det är byns största arbetsplats, och detta kommer att leda till att det blir svårt för andra företagare i byn som lever på byborna.

 3. anna

  skönt att ni allafall hittat en dag som ni kan åka på, värre hade det varit om ni inte alls fått ihop det…. man får ju göra det bästa av situationen…. vi ska på emanuels kalas i kväll sen har vi väl inte full så mke inplanerat, T ska nog tillbringa sin tid i skogen…. men jag tänkte att om ni har barn vakt hela lörda kvällen o känner för det får ni gärna svänga förbi på en fika eller lite kortspel…. men man brukar ju känna sig ganska less efter en helda på stan!! kram

 4. Kent Korrekt

  Tyvärr så faller allt genom felstavningar så vad du egentligen skrev om kanske inte alla orkar läsa p.g.a JUST felstavningarna!

  Ett enkelt knep: skriv ner allt du vill posta i bloggen i t ex programmet WORD gå sedan & få det rättstavat i programmets funktioner, därefter sparar du dokumentet för att sedan markera text, kopiera & slutligen klistra in den, enkelt!

 5. Birgitta

  Jag tycker du reagerar mycket klokt, och vad beträffar rättstavning så är det inget du skall grubbla över. Dyseleksi är ju numera en diagnostiserad åkomma och innehållet i din blogg är bra. Jag kan läsa utan att haka upp mig på stavning.

 6. ACE.

  Du har vettiga åsikter och det är helt begripligt det du skriver. Å det här med Öregården…Ja, det låter helt vansinnigt! Man önskar att vårdKVALITET skulle värdesättas lite mer.

 7. hjuken75

  Tragiskt, Kent Korrekt??? Tala om att sila mygg och svälja kameler!!

  Vad är väl ett eller annat stavfel i ett blogg-inlägg som tar upp en väldigt viktig fråga? För oss som bor på landsbygden kan jag lova att det verkligt tragiska i sammanhanget är politiska beslut som kan ta död på en hel bygd. Ett eller annat felstavat ord i Louise blogg-inlägg känns fullständigt obetydligt i jämförelse med innehållet och hennes budskap.

  Till Louise vill jag bara säga att jag följer din blogg med stort intresse. Strunta i gnällspikarna!!

 8. Kent Korrekt

  fortsätt med era bloggar, viktiga saker (?) osv. Det är inte bara i Louise blogg man finner dyslexi även journalister tycks ha ”begåvningen”. Ha det bra alla som trivs med sin dyslexi! Jag har tappat intresset förr och kommer att fullständigt undvika typer som Hjuken75, vilket jag redan gör!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.