Besparningar

En lånad bild från nätet

Ja i dessa tider då det ska sparas överallt så har jag en fundering, ska det inte vara likt överallt ?
Jag har inget imot att vi alla inom kommunen hjälps åt att dra åt svångrämmen i dessa tjärva tider men rättvishet är viktig för mig även om det kan tyckas handla om en småsak.
Jag som jobbar inom vården har fått vara med när det sparas aå alla håll och kanter.

Denna besparing som jag ska nämna nu är liten men det är i det stora hela jag menar, man har dragit in dagstidningen till personalen på alla boenden och det tycker jag kan vara en rimlig besparing när vi alla måste tänka oss för MEN på kommunkontoret finns den kvar och detta driver igång mig på alla fyra cylindrar.
Svaret som man hade varför den skulle finnas kvar på kommunkontoret var för att folk sitter ibland och väntar och då måste man kunna få läsa.

Men om man nu drar in på en sådan besparing på alla andra ställen i kommunen så ska rätt vara rätt så ska den öven bort från kommunkontoret.

Vad tycker ni andra, är jag barnslig som reagerar så starkt på detta eller?

Är ledig idag ska INTE ut och sladda skidspår ,det känns fortfarande i kroppen från det sista turnen. Vi hörs / Louise

7 kommentarer

 1. ULF ERICSON

  Håller med dig . Enda stället bör var bibloteket. På kommunkontoret kan man ju lägga ut protokollen på lastbilsköpet i ställe för många är intreserad av det.
  BINGOLOTTOUFFE

 2. Lena

  hmm…det här med besparingar, blev full i skratt igår när jag fick ett lönebesked från kommunen. Jobbade lite extra där förra året, utbetalningen var på 5,50!!! Vad kostar inte det för kommunen??

 3. Kerstin Wänman

  Hade ingen aning om att det funnits personaltidning på våra boenden.. Dom var nog borta när jag började jobba i vården. Mig spelar det ingen roll om det finns eller inte, men jag förstår hur du tänker Louise.

 4. Gunilla Persson

  Håller med om att det ska vara lika.dom som besöker kommunen behöver inte en tidning.man kan gå till bibloteket.Många bäckar små,blir en stor å. Bort med tidningen.

 5. Skattebetalare

  Ja, det är barnsligt att reagera starkt på en sådan fråga men i princip har du faktiskt rätt. Ska man driva sparsamheten riktigt långt ska väl alla prenumerationer och TV-licenser dras in. Ut med TV- och radioapparater från alla äldreboenden, kommunkontoret och skolorna, TV-tittande, radiolyssnande och tidningsläsande är väl inte kommunal kärnverksamhet?

 6. fd kommunanställd

  Tänk att det alltid är så att när en besparing inom kommunen blir aktuell så ska kommunhuset dras in i diskussionen. Kommunhuset är en offentlig lokal och tidningen i kommunhuset är inte till för personalen utan för besökare. Tidningen på boendena är till för personalen, en viss skillnad? Om kommunhuset är en så attraktiv arbetsplats är det väl bara att söka jobb där?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.