Lounge Time

Dag 8 – The days of wine and roses

Det tog en vecka att varva ned och först nu börjar man så smått falla in i den lunk som råder här; inga stör, inga bör, inga gör. Man tar dagen lite som den kommer. Igår hade vi bestämt träff med en lokal guide. Han skulle träffa oss i receptionen klockan 11.00. Han har fortfarande inte kommit. Ja, ni hör ju själva…

Hört från frukosten imorse:
Pär: Men idag borde vi verkligen repa en stund!?
Tystnad…
Daniel: Ja, det borde vi…
Tystnad…
Pär: Men det är nästan för fint väder…
Ingen tystnad
Daniel: Ok, jag hämtar solstolarna!
Pär: Bra!

Vi reser nu lätt packade vidare mot nya djärva mål. Imorgon bitti lämnar vi huvudön och därmed också allt vad civilisation heter – till förmån för ett annat smycke bland öarna, Praslin. Här väntar enligt utsago den i världen helt unika dubbelnöten (inte att förväxla med undertecknade). En annan unik företelse, om än skygg och svår att upptäcka, är den helsvarta papegojan (inte att förväxla med vår tidigare nämnde guide).

En katamaran hämtar oss vid pass tio och en timme senare lägger vi till på Praslin. Här väntar ett litet och exklusivt familjenhotell. Till hotellet hör numer även den på Seychellerna ryktbara restaurangen ’Cafe de art’. En kulinarisk tripp blir bra, men rör vi inte på oss mer från och med nu blir det fyra flygstolar hem.

Då uppkopplingen hittills varit lite skakig vet vi inte vad som händer med bloggandet. Men håll ut, det gamla skrivblocket är med och förr eller senare hittar vi säker en uppkoppling.

So long!

En kommentar

  1. Steve

    Överlägset bästa bloggen på VK hittills!

    En fråga, när ni skriver ”lätt packade” menar ni då en flaska whisky eller en flaska rom var?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.