Lounge Time

Dag 12 – Here´s that rainy day

Idag har himlen öppnat sig. Efter dagar av tryckande hetta är skyfallet välkommet. Ger oss lite tid för eftertanke. Mer än halvtid – tänk va´ tiden går…

Gårdagskvällen blev ’Un Succès Formidable’. En rolig och uppskattad spelning med många glada och nöjda gäster som (inklusive oss) fick avnjuta ett fyrverkeri i matlagning: ’Cream of Palmheart Soup’ med tryffelolja, ’Sail Fish Carpaccio’ marinerad i passionfruktssås, ’Sorbe Bigarade’, ’Seafood Platter’ med hummer, jätteräkor och ’Job Fish’ – serverad med en citrongrässås, ’Vanilla Parfait’ och slutligen en ’Coconut Tuile’. Fantastiskt!

Hela stället här nere vid stranden, tillsammans med den franska ägarinnan Gina och hennes personal, andas en atmosfär som taget ur en bok. Själva huset är en i helt igenom asymmetrisk kontruktion med många små skyffen och vrår, små fönstergluggar här och där, massor med spännande konst på väggarna och en vacker altan som vetter ut mot stranden. Färgerna på huset går skiftande i azurblått och knallorange, vilken ger en härlig kontrast till den prunkande grönskan och havet.

Konstgalleriet som ligger i samma byggnad som Café de Arts hade dessutom vernisage igår och det var ett myller av folk från trakten där. Vet inte om det är en bieffekt av terpentinångorna från konstnärspenslarna, men man känner faktiskt hur kreatitiveten börja flöda. Man blir helt enkelt sugen att få utlopp för slumrande konstnärliga behov, frånsett de musikaliska; Att skriva och måla. Tavlor har vi redan gjort några…blir det en bok är titel given: ’Café de Arts’

Klart och betart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.