Lounge Time

Dag 15 – A summer wind

En av lärarna på La Digue lyckades idag få med oss på en snorkelutfärd till ön Coco Island. Den är känd för sitt fina snorkelvatten och vi blev inte besvikna. Tillsammans med ett gäng sydafrikaner och några australiensare (alla vana dykare) gav vi oss av med vår guide, Yasseth. En av utflyktsresenärerna hade bestyckat sig med ett vapen – mot revhajar!

Med ett cyklop som läckte, en trasig snorkel samt fortfarande småblå efter förra världsomsegligen, anslöt vi oss till denna garvade skara. Men, vi fick en fin dag med många oförglömliga syner. Sikten i vattnet var extrem, 20 meter rakt ner! Med skräckblandad förtjusning simmade vi omkring med fiskar som vi aldrig förr hade sett. Coolt!

Vid lag var vi lagomt väderbitna för en dag, men inte då. Våra lokala vänner hade ordnat en sen lunchbuffé vid ’Grand Anse’, en mäktig strand på nordöstra delen av ön. Vi åt gott, en Kreolsk buffé, och blev sedan återigen badsugna. Här är dock strömmarna livsfarliga och det varnas för att hoppa i plurret. Vågorna blir jättehöga och vi hoppade i… men bara alldeles intill stranden;) Vi flög ändå som vantar (förstår ni nu krafterna!) och kastades upp på land. Fånigt roligt vågspel.

Tjing!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.