Lounge Time

Dag 18 – Over the rainbow

Kontrasten från besöket på skolan och entrén till hotellet var på gränsen till ofattbar. Det är ju tur att att Seychellerna i mycket stor utsträckning lever på turismen – dom har på något vis lättare att hanskas med skillnaderna än undertecknade. Klart vi njuter och har det bra, men en djupare eftertanke, vid sidan av högarna av champagnekorkar på hotellet, är ändå på sin plats.

Om ni någon gång kommer till Seychellerna, har en sådär ’11000kr-per-natt-budget’ och vill uppleva något utöver det vanliga – ja då har ni hittat rätt ställe!

Av varsel och uppsägningar syns inte röken. Det känns faktiskt både märkligt, spännande och en smula otäckt, på en och samma gång. För riktigt rika människor verkar globala kriser inte störa nämnvärt. Kanske är en miljard nästan lika mycket som två?! Prissättningen är helt befängd och verkar mest stå där för sakens skull, då pengar för dessa gäster inte verkar spela någon nämnvärd roll.

En drink i baren: 25 Euro,
En flaska vatten (50cl) från minibaren på rummet: 9 Euro
Buffén: 70 Euro (exkl. dryck. Billigaste vinet: 68 Euro)
Al´a Carte: Har vi inte ens vågat titta på…

Gissa om vi dubbelkollat villkoren för vistelsen här. Minsta lilla felsteg (läs, en Coca-Cola som inte är ’complementary’) leder förmodligen direkt till personlig konkurs…

Tjo ho!

En kommentar

  1. Malin Ekesryd

    Vilken resa ni har varit på! Jag skrattar ihjäl mig åt alla fantastiska äventyr ni verkar utsätta er för. Pär, baby…, du måste sluta sitta sönder stolar nu!!!
    Kram Malin Ekesryd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.