Lounge Time

Dag 19 – My way

Vi räknar ner och har idag börjat packa ihop våra prylar. Dagen gick annars i hängivelsens tecken. Vår värd här nere, Jerry, ville bjuda oss till ’Bahaiernas’ samlingsplats på Seychellerna. Bahai är tydligen en grupp människor med tron på en andlig dimension, men en som inte strider mot naturvetenskapen. Dom vill föra samman alla som tror på något, oavsett bakgrund. Då Jerry ställt upp till 100% på oss beslöt vi att ta några timmar till detta besök. Bahaierna visade sig vara ett gäng trevliga prickar, vi blev hedersgäster och fick berätta om våra veckor här nere.

Blad dessa bahaier fanns även en riktig skattletare, John. Före honom hade hans far letat, dag ut och dag in, i över fyrtio år efter en och samma piratskatt! Han hittade tyvärr aldrig skatten och nu har John tagit över detta ’kall’. Förutom utgrävningar och dykningar går tydligen en stor del av tiden åt till att läsa och tyda gamla dokument från den tid då det begav sig. Hans far hade kommit över en skattkarta från 1720 och gav aldrig upp tanken på att en dag hitta skatten. Enligt kartan skall det på havets botten, någonstans intill kustremsan på Mahe (huvudön), ligga ett guldkors som sägs vara över två meter långt. Vi tänker inte ’följa John’ – men önskar honom lycka till (han har redan letat i 20 år!).

See You!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.