Första förlusten trots drömstart!

Det är en jämn tillsätlling i Arena Polarica precis som väntat. Men med ett Löven som inte kom upp i full kapacitet utan gick ner sig rejält i perioder. Löven spelade lite oväntat med Petter Sandström i målet. Sancka om att kastas in i hetluften direkt mot laget Löven förlorade samtliga matcher mot på bortaplan i fjol.

Petter var inte strålande men heller inte dålig på något sätt. Märkligt val i grunden att sätta in en  ny målvakt i seriefinalen när det fungerat så bra med Danne.

Asplövens kedja med Juha Silvander och Jarkko Oikkarainen har haft en tung säsongsinledning men kommit igång lagom till denna match. Det var också den kedjan som vände matchen för Asplöven.

Efter en smått perfekt start där Löven tog ledningen två gånger om genom Johan Jarl och Russ Moyer kom Asplövens kedja igång och utjämnade matchen genom att först reducera i slutet av första och sedan kvittera i mitten på andra. Speciellt andra målet är en sorglig historia där Löven går bort sig och bjuder Asplöven på chansen som Silvander bara rakar in.

Andra perioden vinner Asplöven med 2-0 vilket känns lite märkligt då dom på intet sätt var bättre men dom var mer stabila. Löven vann skotten i andra med 10-5 men var inneffektiva och spelade stundtals slarvigt i egen zon. 2-3 är en jätteindianare som påminde om det jag såg på Tegs match här om dagen. Oscar Molin verkar fortfarande ha känningar av hjärnskakningen……

I tredje perioden fick Asplöven matchen dit dom ville genom ett tidigt 4-2 av just det Juha Silvander efter ännu ett svagt, slarvig aggerande av Lövens försvar. Efter det var det Löven som jagade men man hade en hel del problem med passningsspelet och förlorade en hel del puck. Det ville sig verkligen inte offensivt och Asplöven kunde spela mycket på ledningen.

Det var först med när desperationen slog in på slutet som Löven tog över matchen. Ut med målvakten med 2.19 kvar, reducering av Russ Moyer dryga minuten senare men Asplöven var för starka hemma den här dagen.

Totalt sett så kommer inte Löven upp på sin bästa nivå. Man gör framförallt för många individuella misstag. Löven kommer inte att vinna särskillt många matcher mot bra lag om man släpper in fem mål. 

Taktiskt kanske man skulle ha spelat en mer destruktiv hockey efter 2-0. Nu kändes det inte som att man spelade på säkerhet utan mer bara spelade på. Sedan ska inte Petter stå en sådan här dag, inte i sin första match.

Nya tag i morgon mot Kalix. Ta ut frustrationen från i dag på Kalix i morgon.  

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.